30 dec

Ja näst sista dagen på 2009 och det är verkligen svin kallt.
Var i stallte men skulle ha ridit men blev blockad av Mårten många gånger så jag fick inte tag på Acke direkt
När jag väl fick det så kelade med honom innan vi skulle gå in. Men Mårten började komma väldigt Nära Acke
och det gillade han inte. Mårten sparkade bak ut och högg mig nästan tre gånger. Tänkte då. tar väll in Mårten
först men vi kom till hag öppning och där frös han visst fast i marken. Samma var det med Acke. han ville hällre koppla av i solenän att ridas. Så jag lät det vara. Gick hem med min kamera som jag plockade med. (Bilder
kan ni se på bilddagboken.se, noma).
Men något har förundrat mig sedan Mårten kom till stallet. varje gång jag ska säga hans namn så kommer Bolero
upp hela tiden. jag vet inte men jag tror nog att Mårten hette Bolero i sitt tidigare liv.

När jag kom hem så kollade jag upp namnet och fann en hingst som hette Bolero som levde 1975-1987 och var en mycket fin dressyr hingst som fick många fina avkommor. Men han tog som 12 åring med hjärtfel. Får bara
känslan av att det är han som går igen i Mårtens kropp. Det var iallafall intressant att kolla upp det hela.

Kopplade sedan av hemma och åt mat innan jag tog bilen till kba och var på gymmet i en timme. Handlade cigg och chips. (Cigg till mickan).
Nu sitter jag å myser och läser om horsemanship.

Kallt

Har nu äntligen fått på det sista vinterdäcken på min bil. Så underbart skänt är det.
Tog bilen för en gång skull till stallet. visserligen hade behövt min dagliga promenad som jag har haft nu, men fick order om att handla lite innan jag skulle hem så ja, det fick bli bilen.

När jag kom till stallet hade de grusat delar av uppfarten men inte hela som dock behövdes. Men kan ju inte begära hur mycket som helst, fick hoppa över ridningen då jag ej kan hålla mig på bena och mindre kan nog Acke. Om jag red honom på gärdet hade han fått stors styltor och det är inget vidare det heller. Så det blve en helt enkel vilodag idag med. Men ska verkligen kämpa mig igång med att ta t honom på skärsjön under morgondagen. Hoppas att vägen är bra där.

Vid 4 tiden var pappa, jag och Christina på middag hos min kusiner dår Arvid fyllde 17 år. Han fick James Bond film av oss och 200 kr på det hela. Maten var toppen god och vi satt och snackade ett bra tag innan vi spelade ett spel "Med andra ord" Pappa och jag vann :). Vi åkte där ifrån vid halv 9 och på motorvägen såg vi polisen på med blåljus då två bilar hade kört ihop med varandra på något sätt.
Det hade nog gått bra iallafall. Men, men nu är man hemma och fått i sig lite glögg med.

Fastnade verkligen för en bra blogg idag. har ej tillgång dill aressen än men det kommer. :)

28 december

Idag var det en lång väntan på att pappa skulle komma hem med mina nya vinterdäck.
Som sagt tid tog det och vid tolv tiden var han hemma. tydligen var ett däck i mycket dåligt skick så vi fick åka med ner den och kränga om den. Passade då på att åka med ner så att jag kunde köpa en ny mobil. Det blev en Sony Ericsson J105i Naite, röd. Mycket snygg och det behövdes en ny så att jag kan höra vad folk säger till mig när de ringer och slippa ha på högtalaren.

Vi sprang i tre affärer för att kunna finna en james bond film. jag hittade den till slut och billig var den med. Filmen är fördelsedags present till min kusin som fyller 17 i morgon. Snacka om att han har blivit stor med och håret håller han på att låta växa långt med. Ska faktiskt bli kul att komma hem till dem i morgon på middag. :)

När jag kom till stallet var det rena rama isbanan utanför. blev tyvär ingen ridning men tog in honom och rycktade om honom riktigt snyggt och jämnade även till hans man som jag klippte igår. Något väl kort blev den men hans man växer fort har jag lagt märke till så det dröjer inte länge innan den är lång och fin igen.

26 December

Om hela 12 dagar är det min nitton årsdag. Dagarna går fort frammåt och det skulle inte förvånna mig om det går ännu snabbare fram till studenten?. DEn senaste tiden har tiden och dagarna verkligen ramlat fram och en dag som denna märkar man hur fort tagen går när det mörknar snabbt. 

Men samtidigt så måste man ju ta vara på all tid på något sätt. Nu under lovet befinner jag mig iallafall minst tre timmar i stallet där jag kan koppla av ifrån vardagen och kunna tänka på något annat som omväxling. 
Om jag hade haft vinterdäck till min bil skulle jag garanterat vid detta laget åkt in till kunsbacka och gymmat en timme. men vad gör man när inte fäljarna passar? Hoppas pappa finner bra fäljar på söndag. jag är ju i stort behöv av den när jag ska åka till mormor den 4 januari. 

Idag red jag ut med Mickan. Tog en lugn skritt tur och det verkligen behövligt. Styltor fick Acke och Mårten men försvan när man hade tänkt att sitta av för att ta väck dem. Bra var ju det. Men vill verkligen ha barmark nu så att jag kan börja träna dressyr och få upp Ackes kondition och muskler. Men det är ju då svårt om det är snö ivägen hela tiden.  

Julen

Då var julen nästan helt över. visserligen är det juldagen nu när jag skriver men för mig är det fortfarande jul tills i morgon :)

Igår började vi dagen med att ha en lång och skön frukost med vederböriga som var hemma. Vi myste extra länge innan Elin och jag gick upp till grannarna och gick en runda med deras hund. En skön promenad som var behövlig. Fick endå springa upp senare då jag glömde att vi skulle ge Hampus sin julklapp.
Vid två tiden kom Jeanett och Christinas mamma och vi åt julmat tillsammans inna vi såg på kalle anka. :)
julklapps utdelningen skedde utavmig i år, fick en hel del olika saker som verkligen är behövliga.

Elin och jag åkte sedan upp till mamma, åt ytligaremer julmat och hade trevligt framför teven tills Andreas kom, vi delade ut jul klapparna där med och jag märkte att mamma var mycket avstondstagande ifrån allt som vi har tjat om så, men jag försökte bara vara mig själv och verkligen visa att jag uppskattar min mor. men ja, hon sägerdå verkligen inte alltid vad hon tycker och tänker rakt. nog om detta.

Idag sov jag till tio och det var mycket skönt. Jag plockade med mig lite saker som jag ville ha med mig hem som ett spel och lite annat. Pappa kom och hämtade mig på stationen i Göteborg såatt vi kundeåka till Beathe på en lite mera knyt jul middag. Hade det underbart trevligt och lyckades vagga en 4 månaders gammal Lea till sömns. mycket mysigt.  

22 Dec

En dag innan det är den 24. Vad tiden har gått fort. men roligt har det varit. Sitter just nu och ser på våran vackra gran som står i huset. kulor i rött, guld och blått med blå och silvriga glitter längor. lite nallar, paket och trummor hänger i den med. Inte nog med dt så har även några jul klappar hamnat under den med.

I Dag var jag ute och gick med Acke och Mickan red på Mårten som är ny i stallet. Queen har sålts tillbaka till sin uppfödare och har det bra där. Men en under bar tur på skärsjön i snön som både låg och föll över oss. Hade det trevligt men som sagt Acke behöver broddar på bak benen med. MEn iallafall, fick stanna till 2 gånger för att kratsa bort styltorna som bildades under hans ena fram hov. Men underbart iallafall.

Ska handla in de sista julklapparna under morgondagen.


Snö

Som sagt, det har snöat hela dagen och man kom inte ens iväg för att köpa de sista jul klapparna.
Det är ju dumt att köra iväg med sommardäck, kan man ju säga. Hehe, men det hade ju visserligen varit kul att slira runt och annat abara man inte hamnar i diket eller något åt det hållet.
Var ute och gick med lilla systemis och tog många läkra bilder som ni kan finna på bilddagboken (noma). Busade även med grann hunden en bra stund innan jag gick in och fortsatte mitt jul städande på mitt rum.

Hängt tvätt och kört 3 maskiner. Vad mer kan man göra. aja. Tyvär försvann jul stämningen en stund då man hamnade i tjafs med mamma om jul afton. inte kul vet ej hur jag ska göra längre och vet ej vart jag har henne längra.

Nog om det, snart dags fäör att titta på häst hoppning ifrån olympia i London innan man sätter på e film och nannar.

Promenad

Har vart ute på en skön promenad med Elin och pappa. Vi gick till Skörsjön och fick många fina och härligta bilder på solnedgången innan vi fortsatte emot kvarndammen till. Var ute i mer en än timme men det behövdes.

Annars var det en hyfsad lång sovmorgon med en snuvig näsa men det gick iallafall vägen fram till nio tiden i morse. Läste även ut en bok som jag hade hoppats slutade bättre. Men vi har gjord knäck och snickers som super goda. Måste ju bara ha en bit till hela tiden :P. Aja.
Nu tittar jag och Elin på Mannen som kunde talamed hästar. EN mycket bra men sorglig film. 

Annars blir det att ta det lugnt och får bort min jädra förkylning.  

Helgen

I fredags var det helt underbart. middag med de underbaraste tjejerna som finns. :D är verkligen lycklig över detta.
Marie valde en syper god rätt och som verkligen måste göras om. Alex som tog bilder med kamera coch lite Luleå dialekt har jag hört med. Vi spelade plockepin i stor format och sedan TP om pixar. Johanna vann den.
Efter rätten blev till Idol. då man fick se Erik vinna och avslutade med Ice Age 3.

Igår var det sov morgon med Marie. hjälpte till att diska efter fredagenns bravader. Tog även bilderpå Tedy och Freddy när defick komma ut en stund. innan de hade Marie och jag cyklat ner till stationen och hämtat Peder.
Vi tittade på en musi vårt hus innan jag åkte till stallet och gjordeiordning allting där och for sedan hem och myste med min dator framför teven.

Idag var det sovmorgon vaknade klockan 10. kopplade av fram tills tjugo i ett då jag tog kameran och gick till stallet. Var ute på en ridtus med Acke i 40 minuter och det går verkligen frammåt. Men märker att jag får träna mer galopp fattningar och samlinga i både trav och galopp. Annars gick han mycket fint idag.
Blev sedan att hjälpa till i stor röjningen inför nästa helg. Queen ska köpas tillbaka till den gamla ägaren och Mickan ska då få hem en häst som hon ska ha på foder istället.

Ett tag sedan

DEt avr då verkligene tt tag sedamn jag skrev här. har haft annat att göra under den tiden.

Igår var det sjtsing i gbg. haha. skulle ifrån bäckbol och fick byta buss 2 ggr.
Först var det för att busschaförn inte höll bromsen och vi rullade då bakoåt på en bil. Blev inga skador eller något men det blev i allafall att bytta buss. Och sedan ett onödigt myte mn vi kom iallafall hem. och onte nog med så gick vå på två vänner oväntat. men det var kul att se dem framför allt när man ska träffa dem i mogon kväll på tjej middagen hos Marie.

Civilförsvaret

Efter skolans sista lektion var det att sätta sig yttlugare en gång vid skolbänken för att kyssna på 2 timmars förläsning om hur man ska överleva utan olika saker.
Visst var det intressant men det visade bara om hur mycket man igentligen är beroende av. Det är ju inte klokt. Mobilen framför allt, alla dagens ungdommar måste bara ha med den eller pilla på den minst 100 gånger per dag. men är det väntan?
Tv, dator, el ja en hel del visade det att vi var i stort behov utav. men tänk då så här; Du klarar 3 dagar utan vatten, 3 veckor utan mat men detta ät vad vi får tag på iallafall. Man kan ju verkligen ställa sig frågan varfös skappades allt detta? Bilarna över huvud taget de har idag nästan förstört vår miljö och snacka då inte industrierna. Varför inte gå tillbaka till häst och vagn? Man skulle nog tjäna mer på det.
Om inte annat så skulle våran luft bli bättre.

Om datorna var borta skulle man ha fullt upp med andra aktivitete som man anstränger sig fysiskt. MEn dagens utveckling går ju frammåt. Forskare letar alltid något nytt och forska om.

Detta var bara en massa funderingar som kom för stunden.

RSS 2.0