En stor kopp te.

Så skönt att bara slå sig ner en stund med en stor kopp te. Kunna koppla av en liten stund innan det blir dags att dra igång den första inlämningsuppgiften som ska vara inne den 29/9. Bara bita ihop och skriva uppgiften om en kvinna med oklara bröstsmärtor, hur man ska bemöta henne etiskt och enligen lagens delar. Ni hör hur det låter. Blir att älta ner mig i lite vetenskapliga artiklar och litteratur. 
 
I morgon blir det skolan igen och då första lektionen i akutmedicin, föreläsningen handlar om Chock och multipelorgansvikt. Ska bli riktigt intressant men också mastigt. 
 
Men nu fortsätta med min härliga kopp vanilj te och kolla på greys anatomy innan jag slår fingrarna bort tagenbordet och startar skoluppgiften. 
 
Greta, Kollegans hund som jag fotade i söndags.

Tuffa veckan är startad!

Nu är den första och tuffa veckan startad. Skönt på sitt sätt men ändå lite ansträngande. 
 
Jobbade i måndags och körde sedan till garaget, fick sålt en hel del saker på plats inför avvecklingen av folkrace delen. Väl hemma blev det i stort sätt att stupa i sängen för att förebereda sig inför tisdagens första skoldag. 
 
Tisdagen drog igång, körning till Borås, trafiken flöt på fint och hittade smidigt fram. Sedan kom det svåra att lokalisera lektionssalen vilken tog sig en liten stund. Hade intro information ihop med IVA och Anestesi vubbarna. Var väl som en intro ska vara, en massa fakta, information och presentationer av lärare m.m. Efter som det sedan blev en längre lunch passade jag på att gå ner till torget, fann ut att biografen låg kvar på samma ställe, en massa affärer hade bytt plats sedan jag flyttade från Borås för 13 år sedan. Fick jagat fatt på ett USB minne för bilderna som jag fotade i söndags (slänger upp en bild i slutet). Blev en kort lunch del på en av cafeerna på torget innan det var åter dags att gå tillbaka till högskolan. 
 
Inför den andra delen av dagen så var det klart mycket svårare att finna lektionssalen, vet ej hur mycket jag försökte finna ut någon slags karta för att se var jag skulle samt hur jag skulle gå, sprang ut och in från byggnader för att kunna lista ut något för de flesta kartorna fanns ju bara på utsidan av byggnaderna. Efter ca 25 min lyckades jag äntligen finna till lektionssalen, alltså var det en omöjlighet, fick till och med fråga lärare och elever till slut. 
 
Ack så skönt det var att få sätta sig i bilen och köra hem efter en intensiv dag med massor av fakta och information samt litet avslut av en föreläsning. 
 
Idag (onsdag) blev det arbete, lung dag på jobbet vilket var behövligt. Kunde passa på och skriva ut powerpointen inför föreläsningen på fredag om Chock och Multiorgansvikt som är första föreläsningen på akutmedicin kursen. 
Efter jobbet bar det iväg till Falkenberg för en kväll på motorbanan och bemanna rescue teamet inför kvällens Gatuhojs träning. Regnet silade ner och blev mer och mer innan det ens hade dragit igång. Ca 30 min i träningen så var den fortfarande inte igång pga regnet och beslut togs sedan om att inställa träningen. Packa ihop ambulansen, in med väskorna till sjukvårdsstugan innan jag for hemmåt tidigare. 
 
Torsdag : Skolan 
Fredag: Skolan
Lördag: Jobb
Söndag: Jobb. 
 
Kollegans häst Lartan som fotades i söndags. 

Folkrace :)

Vädret har verkligen varit vairerande idag, allt ifrån regn, molning till lite solsken. Klagar inte, har varit helt okej med tanke på att jag hjälpte till som flaggpost på dagens Folkractävling på hemmabanan, som är Förlandabanan. Dagens tävling flöt på otroligt bra och fort, en rödflagg heat då 4 bilara fick stopp på samma ställe, annars är allt gått riktigt smärtfritt. Prisutdelning och anbuden var klara vid 15 tiden vilket är rekord då näst intill alla tävlingar avslutar finalerna runt 15 tiden. 
 
Hjälpte till att lasta en bil som garagekompisen vann hem på bud, blev även att de kom förbi mitt hem. De har alltid undrat vart jag bor och hur jag bor så nu fick de chansen och tog den, passade även på att bjuda dem på lite hemlagad med upptill. De körde hemmåt för ca 2 timmar sedan och har sedan dess spanat in Kür dressyren från EM Göteborg och städat lite i köket samt lyckats samla ihop disk till en maskin. 
 
Under kvällen kommer jag även att anmäla mig till folkrace tävling den 9 september som går av stapeln på Annebergsbanan i Varberg. 
 
Gammal bild ifrån när jag tävlade min först juniortävling 2007
 

Sorry för lång väntan på nästa inlägg.

Som vanligt har det alltid en förmåga att gå en bra tid i mellan varj gång jag kikar in här. Fråga mig inte varför. Trotts det är det alltid roligt att någon har ändå kikat in här på bloggen under tiden. 
 
Sitter nu och inväntar sändningen på laghoppningen från EM i Göteborg och det får mig direkt att längta tillbaka till hästryggen. Inte tävlingsmässig men att bara så skrutta runt på uteritter, lättare hoppning och dressyr i paddock, bara få njuta av detta underbara fyrbenta djur. Speciellt att komma bort från en vardag och bara fokusera på nuet ihop med hästen. Vilket jag även är i direkt stort behov av också. 
 
Som många av mina vänner, familj och kollegor på jobbet evt har det senaste året varit segt, jobbigt. Speciellt när jag har pendlat mellan att ligga inlagt på sjukhus pga förmaksflimmer och jobba på sjukhuset. Älskar mina kollegor så jag klagar inte, men verkligen inte roligt att behöva åka in som patient till sitt egna arbete. 
Det som varit som mest segast under det senaste året sedan augusti 2016 så är det hjärtat som har strular från och tillbaka, det ledde till två turer till Stockholm för en mindre operation pga förmaksflimmret. Lyckades vara besvärsfri i 2 månader och då beslutades att all medicin skulle sättas ut och det höll tyvärr dock 1,5 månad att vara medicinfri. Helgen som var nu blev det åter igen inläggning på sjukhus för att påbörja en nya sorts medicin. 
 
På tisdag börjar dock ny era i mitt liv igen, studier. Efter att ha jobbat som sjuksköterska under 2,5 år som det nu har gått sedan examen så är det åter idags för skolbänken. Denna gången blir det att läsa en specialistutbildning med inriktning mot ambulans. Ett dröm yrke som jag haft sedan jag var runt 8 år. Ska bli extremt roligt men samtidigt skrämmande att starta om stuidepluggen igen. Ihop med detta så är skolan i Borås, kommer att pendla till Borås för föreläsning, tentamen och övriga delar som ingår. Samtidigt ihop med detta kommer jag även att jobba kvar på en viss procent på jobbet, detta är för att jag vet att jag behöver ett studie break vissa dagar, samt även är det mitt sätt att få ta vara på det jag lär mig ihop med praktiken och varför då inte bättre ta vara på det på jobbet.
Med tanke på att mina chanser till att tillvara ta mina intressent under tiden som studierna är fram tills juni nästa år har gjort att jag funderat en hel del hur jag vill göra med Folkracet. Älskar sporten, gillar att köra på tävlingar, att vara i garaget och lära mig mer om motorer och dylika ting. Tyvärr ut efter vad jag kommer ha i tid utöver jobb och studier samt efter att ha legat inne på sjukhuset i helgen som var har jag gjor det jobbiga beslutet att det är lika bra att sälja av allt jag har inom folkrace. Slippa tänka på att jag står och betala hyra för ett garage som jag inte hinner att vara i, känns så onördigt. Sporten över lag komme rjag aldrig att ge upp, älskar ju att hjälpa till som funktionär samt att vara publik på tävlingar på andra klubbar, hjälpa klubbmedlemarna. 
 
Hmmm, detta skulle egentligen vara ett kort inlägg. Aja, bjuder på det. Mycket som har skett under senaste året, många tankar, funderingar och beslut. 
 
 
 

RSS 2.0