Happy New Year

Får önska er ett rikgtigt gott nytt år och hoppas att ingången till 2018 blir kanon för er alla. 
 
 
För mig så blev inte helgen som planerat, skulle som sagt jobbat lördag - tisdag. Helgen startade istället som patient, nytt flimmar kickade igår igår morse, skulle bara resa mig upp efter att ha plockat upp skålen med torrfoder sedan var allt kört. Istället för att jobba igår morse blev det att vara patient, fick elkonventeras i två omgångar utan lyckats resultat. Blir istället att nu sitta här hemma med skolarbeterna och hoppas att det slår om av sig själv, får verkligen hoppas att det sker idag. Är bra less på detta nu. 
 
Så fort alla röda dagar är över blir att ringa hjärtmottagningen och meddela att det inte funkar längre. Vill leva mitt liv, träning kan jag bara glömma när jag har flimmer för har något mindre ork och då är det ingen idé när jag ändå inte kan ga fullt ut som jag vill när jag tränar. Blir även att meddela att Multaq som jag står på inte ger den effekten som önskades genom att häva risken för flimmer. 
 
Blir idag att försöka skriva så mycket som möjligt på skolarbetet som är kvar i ena kursen. 
 
Så nu önskar jag er alla åter igen ett Stortr Gott Nytt År.
 

små planering.

En av två skul uppgifter skickades in idag, alltid sönt att beta av dem. Efter att ha suttit en del med den andra uppgiften på biblioteket idag så lade jag dock märke till att jag börjat totalt fel med uppgift nr 2. Blev istället att packa ihop datorn och dra hem. På vägen tillbaka till bilen så gick jag inom Kungsmässan till The Body Shop för att se om något passade ut efter det presentkortet som jag fick av Christina i julklapp och fann två passande produkter. 
 
Blev denna body scrubben med toft av Fuji Green Tea samt en handkräm med doft av vanilj.
 
Nu har jag suttit här hemma en stund och inte lyckats peta upp dokumentet som jag borde skriva på. Dock är det lika bra att göra det nu när jag skrivit klart detta inlägget. 
 
Jo just det, har de senaste tre dagarna googlat runt på olika slags tårt fyllningar. Har bestämt mig att fixa en tårta från grunden som jag tänkte bjuda mina kollegor på nu när jag snart fyller år.
Har beslutat mig att det blir ljus tårtbottnar med hallonmousse och nougat kräm fyllning i den, ska även komma på en bra garniering med. Får fundera ut det lagom till att jag ska inhandla alla ingredienserna i morgon efter jobbet. 

Hyfsad kreativ dag

Trodde aldrig att jag skulle bli klar med kompletteringsuppgiften i kvalitativ metodkursen, skriva om hur jag ska utföra datainsamling, dataanalys, forskningetik och evidens ut ifrån ett påhittat problemformulering och syfte. Måste allt säg att jag har allt lyckats med det. 1500 var kravet och har skrivit ca 1580 ord. Blir att låta texten vila tills på fredag innan jag läser igenom den en gång till och sedan skickat in den. 
 
Annars blir det att omvandla hjärnans arbete till nästa skolarbete som ska vara inne den 12/1, som tur är har jag fler dagar på mig med det, blir att sitta mycket på biblioteket samt försöka få ihop en dag och sitta med en klasskamrat för att bli färdig med den uppgiften. Det ska lösa sig iallafall. 
 
För övrigt så har tv fått byta kanaler mellan alla intressant julfilmer som visat på tv3 och kanal 5 under dagen. Lyckades även tillaga lite karrér till matlådor för 4 dagar fram över. Hade även tänkt att ta en lång promenad idag med vinden som var utanför gav en inte direkt någon motivation till det samt då jag hade näst intill beslutat mig så öppnades hela himlen och hellregn bra länge så gav upp det. När det väl slutade regna, då var mörker på sin plats så blev ingen promenad.
 
I morgon blir det gymmet med ett konditionspass i Varberg innan det blir en kväll på jobbet. 
 
God Fortsättning på er!
Härlig bild från London förra året.

God fortsättning!

Efter att ha spenderat en natt i Värmland så sitter jag nu hemma i soffan med Zingo i knät och ser på Frost. 
Min älskade katt Zingo.
 
Min jul afton spenderades hemma hos Pappa och Christina i Värmland, plockade med mig Elin på vägen upp. Vi var framme vid 12 tiden, lite snack och Ensam Hemma på tv gjorde väntan på Kalle Anka lite snabbare. 
Blev lite julmat efter Kalle Anka, pappas goa hemmagjorda julskinka, grönkolssoppa, janssons frestelse, köttbullar, smörgås och varm rökt lax. 
 
Tydligen har jag även varit snäll under året, fick ett presentkort på 300kr av min syster på Gymgrosisten. Av pappa och christina blev det formar som jag kan baka bröd och kakor i, vilket jag behöver. För när jag bakar bröd i dags läget så blir det att lägga deg längorna direkt på en ungsplåt och hoppas att den håller sig i kompalkt, tyvärr har det bara slutat med att den bakar ut sig och blir platt i stället. Så nu kommer det att bli roligare att baka bröd längre fram. 
 
Idag körde vi hemmåt igen, lämnade av Elin i Stenungsund, snabbis hem till mamma innan det bärde av ner till Kungsbacka. Var direkt inte ensam på gymmet, många andra som ville träna bort all julmat de ätit. Själv var det bröst och rygg muskelaturen som fick arbeta idag. Handlade till kylskåpet på vägen hem och nu sitter jag här i soffan efter dusch, kört två maskiner tvätt och ska strax sätta igång diskmaskinen. 
 
I morgon blir det full fokus på skolarbeten, sitter hemma och tänker inte göra mycket mer än det. 
 
Onsdag: jobb + gymmet
Torsdag: jobb
Fredag: skolarbeten på biblioteket i Kungsbacka + gymmet.
Lördag och söndag är det arbete. 
 
God fortsättning!
 

dagen före dagen före dagen före dopparedan.

Det absolut bästa när det närmar sig julen är att kunna få se alla de bästa julfilmer åter igen. 
 
Denna filmen såg jag här om dagen, typiskt den klassiska dröm filmen där en sedvanlig tjej blir ihop och gifter sig med princen. Själv handligen är bra och rekommenderar den. 
 
Men dessa filmerna måste jag se varje jul. Tror aldrig att jag kan bli vuxen från dessa filmer. 

Älskar julen.

Precis satt mig i soffan och har nu Zingo i knät, extra mysigt att koppla av med honom så här efter att kommit hem från jobbet. Det snöar utanför fönstret och med levande ljus så är det verkligen jul stämning till topp. Har allt tagit en plugg fri helg, så att hjärnan får koppla av lite. 
 
Detta är min vakra syn för stunden. En stor kanna julte och en klementin ska jag strax dra igång en jul film och bara koppla av resten av kvällen. 
 
 
 
 
 
 

Fredag morgon :)

Brr vad kallt det var i hela huset nu i morse när jag vaknade. Även om värmefläkten går som den ska så har kylan utifrån lyckats tränga sig in ändå. Dags att dra igång lite element så att jag inte åker på något seg förkylning pga kylan. Nog om det, snöade så härligt i helgen och var rädd att det skulle töa bort allt, men sedan igår har det snöat i stort sätt nästan hela dagen. Såg nu i morse att det har kommit mer snö under natten. Vilket blir att fixa iordning mina jobb saker och kläder till ombyte efter gymmet innan det blir skottning på utsidan. 
 
Lite frukost och morgonmys innan det kommer att bli av. 
 
 
Lite levande ljus tända så här på morgonen till frukosten i hopp om att värma mig lite till innan snöspadarna hamnar i händerna. 
 
Har nu en kanon mysig fredag i snön. 
 

Banana!

Har nog missat massor av bilder från denna resan att lägga upp här men nu får jag ändå ta och avsluta dessa inlägg men en stört skön och underbar bild.
 
Minions som satt som statyer vid en av barerna på resorten. 
 

Florida 2017 nr 4

Dessa ekorrar fanns runt hela resorten, de var så många som våra möss som vi har i sverige i stort sätt. Över allt. 
en dag hängde vi på en stor premium outlet. Massor av stora kända märkesbutiker. 
 Dessa två tröjer kom med hem i resväskan. 
 

Florida 2017, fortsättning nr 3

 
 

Florida 2017, fortsättning nr 2

Vid en av poolerna så kunde man finna denna bar och grill. Så super goda pommes. Drinkarna var mindre bra men de gick ner. 
 
 
En vägg med alla olika regskyltar som finns från USA alla delstater. 
 
Även julstämning. 
 Otroligt söt flamingo maskot. 
 
 Här ser ni en av alla drinkarna och pommes som var vid poolen. 

Florida 2017, fortsättning

Detta var torsdags kvällen och hade precis gått och lagt mig på kvällen och pluggade inför omtentan som jag gjorde dagen efter. Efter ca 15 min så hörde jag en tvätnit och sedan krasch, krasch på vägen utanför resorten. En singel olyckade då hänt. 
Det jag tyckte var häftigast av hela arbetet som de gjorde i omhändertagandet av bil och personerna som var inblandade. Här sed ni en civilpolisbil som är en pickup. Med hjälp av den så drog de upp bilen till mittrefugen så att de kunde släppa på trafiken igen och bärgningen kunde ske snare i lugn och ro. 
 
På tal om bilar så var det denna bilen som jag var chaffis i under den veckan som vi var i Florida. 
 
Denna bilen fanns att hyra på biluthyrningen som vi hyrde vår bil på. 
Även denna med.

Florida 2017

Då det har gått x antal dagar sedan jag kom hem från Florida så blir det nu svårare att minnas vilka bilder som hörde till vilka dagar under resan. Där av har jag nu valt att lägga upp bilderna och skriva lite minnen av de olika korten. 
 
Utsikten från en av de två gymmen som var på resorten
Här ifrån den andra gymmet på resorten
Lite av vår utsikte ifrån boendet. 
 
Denna ödla döpte jag och Elin tinn Gecko. Han var fast mellan fönsterrutan och nätet som var på utsidan. 
 
Julstjärnor var planerade runt om på hela resorten
 
 

Du är den viktigaste personen i ditt liv....

så är skolans alla skoluppgifter så blir det lätt att man tvivlar på om man verkligen gjorde rätt att plugga igen, för det är ju ändå alla skriftliga arbeten som gör att jag drar mig för att plugga. Samtidigt ser jag hur mycket jag även har lärt mig denna tid som har gått nu under specialist utbildningen. Lär mig ändå något var gång och de roligaste av allt är ju ändå de praktiska lektionerna. Får känna och testa och utföra olika vårdande moment och väga in det teoretiska som jag lär mig. 
 
 
Denna bild och text får mig även att tänka tillbaka under mina tidigare skolår, där jag verkligen har fått kämpa mig i genom skolan. Allt ifrån mobbing, ensamhet, tvivlat på mig själv. Har kämpat genom åren och inser nu hur jag har varit stark hela tiden, aldrig gett upp även om det varit tufft. Tagit mig i genom de olika uppgifterna och betat av dem med ett godkänt resultat. Jag är den viktigaste personen i mitt gena liv och inte vara den som blev mobbad och tvivlat på mig själv, utan jag är den jag är och står för det idag och kämpar mig vidare mot mina drömmars mål. 
 

vinter vitt landskap <3

Snön kom äntligen under gårdagen och har även fått ligga hela dagen idag. Njutit som bara den av det härligt vita landskapet utanför huset. 

Här kommer några bilder som jag tog på min vakra vy. <3
 
 
Blev även en sväng in till Marie och Felicia, att det ska vara så roligt att få bli barnet själv och bara var ihop med att leka av sig med en liten tösabit. 

Julmys paus i skrivandet.

Sitter här nu i soffan och precis tänt upp en del levande ljus i vardagsrummet. Riktigt mysig får jag allt säga och en lite + del är den ljuva julmusiken som strömmar ut från datorns högtalare. Doften av clementin sitter kvar på händerna och en stor härlig kopp te står bredvid mig på ett fat i soffan. 
 
Lovade er innan min resa till Florida att ta bilder på en del av alla ljushållare som jag har under julens tid när det är tända och nu skådas de så vakra i värmeljusets sken. 
 
 
Julgransljuset som min far att stöpt. 
 
 
 
Med detta underbara ljus sken ska jag nu åter försöka beta vidare på min ena skriftliga uppgift i skolarbete.  

Träning och skolarbete

Innan resan till Florida så bestämdes det att jag idag fram tills på torsdag skulle bli inlagd på hjärt avdelningen för insättning av ny medicin, detta blev ändrat under gårdagen. Efter att ha kommit hem från resan igår med de förseningar som var så ringde jag upp min sköterska på hjärtmottagingen som har hand om mig. Vi beslutade då eftersom jag har vairt flimmer fri under resan så skulle vi avvakta med ett medicinbyte.
 
Vilket gör att jag idag istället kan gör det jag behöver göra. Det är att ta en tur till gymmet och sedan sitta med skolarbete på datorn hela dagen. Kan börja transkribera intervjun som jag gjorde igår på en klasskamrat som ska vara klar den 12/12, vilket gör att jag får ligga i med det samtidigt som jag måste skriva klart metoden på det kommande arbetet medan jag har hjälp av en kursbok. Kursboken ska lämnas tillbaka till sjukhus biblioteket i morgon så kommer passa på att göra det medan jag är inne och jobbar i morgon. 
 
Nog om detta, har nu precis avslutat min frukost som blev av nu vid 11:30. Mycket pga att jag verkligen behövde sova. somnade vid ca 22 tiden igår och sov ända till 09:30 idag, lyckats ta igen all sömn som är missade mellan den 2-4/12. Hoppas att jag ihop med detta lyckades bli av med det sista av jetlagen med. 
 
Bjuder på en härlig bild ifrån resan. 
 
Ska skriva ihop dagarna under resan så fort jag kan allt eftersom jag behöver pausa lite från allt skolarbete skrivande. 
 

Ätligen hemma på soffan!

Hemresan från Florida var mintr rolig. Flygen från Orlando till Frankfurt gick jätte bra. 
Den jobbiga delen blev där efter.
 
Flyget från Frankfurt till Landvetter skulle gå 16:20 igår men så blev inte fallet. Ca 2 timmar innan det var dags att gå på planet så blev flyget inställt vilket jag tror berodde på snöyran som var under hela dagen i Frankfurt. Det var många flyg som blev inställda samtidigt. Efter att ha upptäckt det så blev ihop med lillsyrran att gå till Lufthansas service och lösa en nytt flyg som vi kunde ta oss hem med. Dock fick vi beskedet att resten av flygen som skulle gå till Landvetter var fullbokad och alla andra möjliga flyg till exempel till Arlanda, Kastrup och Osla var fullbokade de med. Efter lite om och men så fick vi plats på ett flyg morgonen efter, vilket blev att vi fick 2 dubbelrum på flygplatsets hotell. Efter en buss förbindelse så kom vi till hotellet, en super god kvälls buffé avslutade vår långa dag. 
 
Stupade i säng vid 19:30 tiden efter både mat och en dusch. Vaknade till vid 20:30 och trodde att jag hade försovit mig till det nya flyget. Efter att väl fått in att klockan bara var 20:30 och jag hade sovit i enbart 1 timme så vände jag mig i sängen. Hörde då samtidigt hur lillsyrran pratade i sömnen, hon och tjafsade med sin kille om vem som skulle dela ut jullklapparna i år (i drömmen som tur var). Sedan blev hon tyst och fortsatte sov och jag lyckades till slut somna om. 
 
Väckarklockan ringde 04:00 i morse. Efter att fått på mig kläderna och packat ihop det som jag använt ner i väskan gick vi ner till "frukosten" som snarare enbart bestod av vatten och crossainter (minns ej stavningen för stunden). 04:45 åkte vi med bussen till flygplatsen och jagade fatt på gaten som vi skulle till. 
 
ca 07:30 lyfte vi äntligen med planer från Frankfurt mot Landvetter. Efter landningen på Landvetter blev det att åka hem till mamma, snabb packa om en väska och sedan packa in allt i min egna bil och tuta direkt vidare till skolan för en enklare föreläsningen, handling på vägen hem.
 
Nu sitter jag här i min egna soffa med Zingo bredvid mig sedan 3 timmat tillbaka och inte har han lämnat min sida sedan jag kom hem. Men älsklings pojke. 

Europeisk mark

sitter nu på Frankfurts flygplats och fikar efter 9 timmar flygning från Orlando till Frankfurt. Rejält trött, lyckades ändå sova ca 4 timmar men känns att jag varit igång sedan 7 tiden Orlando tid vilket är 6 h efter oss. 
 
Flyget till Landvetter gåt från Frankfurt vid 16 tiden så har nu ca 3 h kvar innan det är dags att stiga ombord på sista flighten hem. 
 
Stora skillnader vädermässigt. Lämnade ett 27 gradigt soligt Orlando till att komma till -1 grad och snö i Frankfurt. Återstår att de hur vädret verkar när jag landar på Landvetter sedan. 
 
Har inte kunnat uppdatera blogg som jagade tänk under resan men ska försöka åtar uppleva den igen genom att berätta om mina ljuvligt soliga dagar i Orlando, både med text och bilder. 
 

RSS 2.0