Första godkända betyget igår :D

Igår fick jag mitt första godkända betyg på specialist utbildningen, den blev på reflektionsseminariet som var igår om Vårdrum inom ambulansjukvården, etiska dilemman samt om orghanisatorisk vårdrum. Snacka om vilka diskussioner som blev, dock märktes det klart och tydligt att alla i min grupp utom jag jobbar redan i ambulansen, vilket gjorde det svårt att flika in ibland. Måste ändå säga att jag lyckades bra med det. 
 
Idag blir det att åka in tidigare till jobbet, handla lite mat för dagen i samma veva och försöka sitta en stund med skolarbetet innan jobbpasset 14-00 startar. Speciellt nu när jag haft otroligt svårt de sista dagarna att verklien sätta mig ner med arbetet här hemma. Vet att då är det bäst att byta miljö samt att de kan hjälpa mig att komma in i skrivandet igen. Passade på och fråga igår hur läraren önskade ha arbetet utstaplat och fick mer information vilket gör dte nu även lättare att fortsätta med det. 

2 av 3 uppgifter klara

Har sutit med skolarbete hela dagen, segt men lika bra att få saker gjort. Har nu skickat in 2 skriftliga uppgifter av 3. Alltid skönt när man avslutar sådana uppgifter. Nu blir det att försöka på mugg att fokusera på en vetenskaplig artikel till reflektionsseminariet nästa måndag. 
 
Lovade er i veckan som var att lägga upp en bild på min frisyr och hjärtat som jag fick av frisören med. Bilden fotades under lördagen.
 

Helgen är avklarad.

Fredagen blev en dag med förläsningar på skolan mellan 9-13. Sedan direkt vidare till Kungsbacka och lite träning på gymmet. Väl hemma så blev det att städa köket samt plugga lite innan avkoppling i soffan ihop med min far som kom hem till mig. 
 
Lördagen blev det tidig uppstigning och dra på mig rescue kläderna. Lite pluggsaker och min ipad fick åka med ner till Falkenbergs Motorbana. Blev att ställa upp i ena ambulansen under helgen Classic tävling som var. Gamla racingbilar som skulle tävla årets sista tävling på motorbanan. Under lördagen så hände alla smällar framför vår postering. Blev att gå över banan och hjälpa till i den sista smällen som blev, blev losstagning av förare. 
Dock hade vi inte heller någon direkt tur med fädret, duggade, spöregnade eller en minimal glimt av solen var det som dagens väder bestod av. Blev även lite studier i mellan varven.
 
Söndagen var det påt igen, en betydligt lugnare dag i solskenets tecken. Lyckades till och med få lite solbränna under denna dagen. Dagen har flytit fram smärtfritt och fick chansen att plugga under tiden. Sedan small det till mitt framför posteringen i näst sista racet. Det var motorras som skedde, vilket blev att gå ut och hjälpa till att sanera en bra bit asfalt med motorolja. Sista racet kom till slut igång och flöt smärtfritt fram. Efter tävlingen blev det att plocka ut handskar och dylika ting från ambulanserna medan två andra städade i sjukstugan. 
 
Söndags kvällen väl hemma var jag helt slut, någon längre uppesittar stund blev det inte, stupade i säng vid 21 tiden, lika bra var nog de för första praktikpasset på ambulansen började vid 07:00 på måndagen. 

Seg skoldag.

Veckan har allt varit fullspeckad med både jobb, studier och träning samt en tur upp till min mor på Tjörn där till. 
Under gårdagen snaggade jag till min frisyr igen. Alltid skönt att kunna sitta och snacka med frisören som är så underbar. Ger henne fria tyglar till min frisyr jag har i dagens läge och blir alltid nöjd med resultatet. Fick till och med ett hjärta på höger sida av huvudet där jag har klippt ner håren till 4 mm. Får lägga upp en bild någon dag så att ni får se. 
 
För övrig så har jag idag suttit på en intressant föreläsning av ortopediska skador, dock kunde de absolut valt en bättre föreläsare för han drog ner det intressanta ämnet så det inte blev intressant längre. Han gick fram och tillbaka och pratade, ingen direkt ögonkontakt med oss studenter över huvudtaget. Språket gjorde väl lite problematiskt med tyvärr. Istället för att vara aktiv och intresserad så var jag påväg att somna av det istället. 
 
På vägen hem från skolan blev det en tur till gymmat för axel och benträning. Alltid gött att åka dit och glömma allt annat och få reflektera klart på saker som behövs och känna att jag är i nuet och fokuserar på min egna kropp. 
 
Väl vid min ankomst hem så hade pappa varit hemma en stund, han stod och städade i garaget så jag gick in och städade köket som jag tänkt göra så fort jag kom hem från skolan och gymmet. Fick även värma på ärtsoppa med korv i micron som han hade tillagat efter hans ankomst hem. Har även hunnit plugga liten stund och nu blir det att slå mig ner i soffan ihop med pappa och kolla på Doobidoo. 

Folkracetävling.

Var så där taggad till dagens tävling på Annebergsbanan i Varberg med folkracebilen, mycket berodde på det otroligt gråmulna väder med regn som inledde dagen. Bilen gick snabbt igenom besiktningen på morgonen. I väntan på förarsammanträdet blev den promenad runt banan ihop med en klubbkamrat i hällregn. 
 
Lagom till förarsammanträdet så blev det upphåll, vilker var skönt i det läget. Få då även startlistan och han jag delade bilen med skulle ut i heat 2 och jag i heat 9. Han körde och vann sitt heat, tänbrytarhuvet small till direkt efter målgången och han fick knuffas in till depån. Snabb byte och lagning medan jag satte mig i bolen och ställde in bältet. Lagom till att blivit klar med allt så var det min tur att köra mot startplattan men då ville bilen inte starta istället. Fick bli igång knuffad för att komma till startplattan. Bilen kom iallafall igång vilket var skönt. 
 
Fick startspår 6 vilket var startspåret som var placerat närmast publiken, hade jag fått startspår 1 eller 2 så hade jag valt att gå in på alternativet om jag fick en dålig start. Den tanken fick jag glömma nu, fokusen låg istället på att få en kanon start och komma iväg kvickt från startplattan. 
 
Väl på plats på startplattan så fick jag invänta personen som går med Ready To Race skylten och gjorde tummen upp till honom. Varvade upp bilen lite och inväntade att rödljuset skulle slockna. Hade snabb reaktion och bilen svarade kanonfint och jag tog ledningen vid starten. Känner ner mot först kurvan hur någon knuffar mig på vänster ban så jag får sladd, häver sladden bra och får då åter en knuff i höger bak istället. Efter att åter ha häft den sladden så ligger jag nu jämnsides med klubbkamraten runt hela nedersta svängen på banan. Hon får tillslut backa av för att inta vända mig men jag hann inte att reagera och tappade styrningen och for med nosen rakt i ni räcket. Blev ståendes pga att framhjulen bara spann och jag fick inte in backen ordentligt. Slutade med att jag fick åka hjullastare in med bilen till depån. 
 
Väl inne så lyfte vi av motorhuven för att kika över motorn och inser att det är någor fel med vevaxel eller vevaxelbultarna. Ihop med det blev det att istället och gå och avanmäla sig då det var slutkört för oss båda. 
Avslutade resten av tävlingen i publiken och hejade fram klubbkamrater och alla de andra personerna som jag känner. 
 
Foto ifrån att vi står och inväntar förarsammanträdet i depån.

Snart lördag och tävling

Inte långt kvar till lördag nu. Under gårdagen fick jag startbekräftelsen på mailen inför lördagens tävling i Varberg. Fick start nr 69 och han jag delar bil med fick startnr 30. Ska under morgondagen ut till garaget där han jag delar bil med befinner sig, för att prova ut stolen inför tävlingen. Hoppas bara på att han har gjort klart bilen med så att det kommer bli en tävling för oss. 
 
Fram tills dess så är det idag en ren plugg dag med en bra paus med hjälpa till i Rescue teamet på Falkenbergsmotorbana när det är träning för licenshojar och licens bilar. Hoppas att regnet upphör fram tills dess. Ska även hänga av släpet och packa ut bilen innan det med. 
 
Förövrigt så är det jobb i morgon, såg i helgen att jag skulle ha en student bredvid mig. Skönt att få breaka skolan från lite jobb och annat fokus för en dag. 
Fredag blir det hel dags föreläsning på Högskolan, blir om vätskebalans, syrabas, endokrina och metabola rubbningar. Ska blir roligt att lära mig mer om syrabasen framför allt då det är ett av de vanligaste proverna vi tar på jobbet. 
 
Men nu ska jag inte uppehåller er mer för dagen, skolböcker, dator och tagentbord för att beta av en skoluppgift till är det som gäller idag. 

Yes, en skoluppgift avbockad.

Det är så skönt att lyckats beta av en skoluppgift som ska vara inlämnad 9/10. Den är i stort sätt färdig att skickas in men väljer att bevara den några dagar till och läsa igenom för att se om jag ska ändra lite gramatiska saker åter en gång. Har typ 9 ord för mycket, vet dock inte vart jag skulle kunna få bort orden i nuläget. 
 
Annars så flöt helgen på fint. Var lugn på jobbet under lördagen och söndagen. Blev även sväng till garaget efter jobbet i söndags för att möta upp två killar som köpt mina två saab 99, hjälpte dem att lasta samt att knixa i motorerna som de köpte samtidigt. Blev 5000kr direkt in på kontot, vilket var behövligt. Har en del saker kvar att hämta hem från garaget innan jag kan lämna nyckeln. 
 
Men till nästa skoluppgift är nu att läsa igenom och lägga fokus på den kommande reflektionsseminariet. Har idag hämtat ut de sista böckerna som jag bestält. Ska även under morgondagen ta mig till sjukhuset och sitta på biblioteket och lägga stor fokus där på uppgiften samt att bläddra i andra böcker som jag valt att inte handla hem. Blir en morgondag som heter duga med plugg på jobbet och sedan fortsätta ner till Falkenberg för att hjälpa till på sista onsdagsträningen för i år. Ska bli skönt med ett litet break från onsdagsträningar för att kunna lägga fokusen på skola, jobb och min egna kroppsliga träning. 
 

Fredag

Nu har näst intill hela veckan gått, hade innan denna veckan känt att det skulle bli en hektisk vecka. Har ändå känt under veckans gång att det inte varit så farligt, har dock bara varit hemma och sovit och sedan iväg igen. Så kan det vara har ändå lyckats sitta med skolarbete och pysslat i hemmet upp till. 
 
Var en intressant förläsning om chock och multipelorgansvikt, mäktigt ämne men intressant. Dock var förläsaren väldigt snabb i sitt pratande så några anteckningar var svåra att få ner. Blev mest att sitta och lyssna och snabb kladda eller strykca över viktiga delar från power point papprena som skrevs ut i veckan. 
 
Som avslut på skoldagen blev det ett härligt ben och axelpass på gymmet, allt skönt att låta musklerna få arbeta efter att suttit stela en hel dag som jag inte är van vid. Nu blir det att leta fram en artikel och se om jag kan påbörja uppgiften i akutmedicin som ska vara inlämnad den 9/10. Kan ju lägga till att jag har uppgifter till 26/9 samt 3/11. 
Uppgiften till 26/9 kan jag ej börja med förens min sista böcker har anlänt från adlibris. 
 
Bjuder på en vacker bild på fina stoet Aqua 

RSS 2.0