Sprudlande uppsats energi

Som vanligt hinner det gå ett par dagar mellan inläggen, men får allt säga att är iallafall sysselsatta på olika sätt med. Äntligen känns det som att skrivande på uppsatsen åter igen tagi i kraft och stora framsteg görs. Idag har vi suttit och skrivit nästan hela metoddiskussionen och nu precis skickat in den till vår handledare i förhoppning om att få en snabb feedback. Energi över uppsatsen sprider för mig i nuläget och tidpressen som jag kände för några dagar sedan har verkligen lätt något. Tro det eller ej. 
 
För övrigt så har jag under gådagen hunnit skapa 2 marängbottnar av 3 inför helgens kommande moccatårta, sista botten står och gottar till sig i ugnen i skrivande stund. Har även gjort 6 cikulära små bottnar som ska vara till två mindre moccatåtor/bakelser som jag testar att göra, till dem kommer det dessutom att bli en test på laktosfri moccakräm. 
 
I morgon blir det att bygga ihop tårtorna, städa huset och pyssla med uppsatsen i mellan åt med. Skam den som ger sig. 
 
 

Tidspress och långa promenader

Då har de 5 första dagarna på semester swischat förbi. Måste ändå säga att jag har njutit av dem med. 
Under dessa dagarn så har jag under tre dagar tagit lång promenader. 
Måndag - 9,5km
Tisdag - 11 km
Fredag - 10,8 km 
 
Alla har varit i variadeterränger, mycket uppför och mycket nedför och lika mycket raksträckor. Att då samtidigt gå och lyssna på ljudbok gör ju att jag försvinner in i boken och bara går. Skönt när jag kommer hem och inser att fötterna skriker efter vila och få kom upp i högläge en stund direkt efter. 
Promenaderna har ungedär tagit runt 2h vilket känns skönt speciellt när jag har tid till det med utan att stressa. 
 
Angånge stress så har jag allt börjat känna tidspress över uppsatsen. Deadline är den 3 september och det är 24 dagar fram tills dess. Kämpar med att få iordning det sista på resultat delen. Skriver och skickar bilder på det som är skrivet till min medskrivare för att hon verkligen ska kunna hjälpa mig i det mellan hennes arbetspass. 
På måndag ska vi åter sitta tillsammans och skriva klart metod delen. Det känns åtminstonne skönt. Sedan är det diskussionen och det slutgiltiga sakerna som gäller. 
 
 

Mamma Mia

Semestern är nu igång, startade upp den med:
 
Blev Mamma Mia ihop med min mor, Sven och Elin. 
 
Dagens första heldag på semester var under gårdagen vilket njöts av en härlig sovmorgon. Blev även 9,5 km lång promenad innan jag provsmakade ett nytt Sparkling Wine. 
 
 
Får verkligen säga att det är att rekommendera, mumma det var god men fock blev jag full på 2 glas. Tur att jag satt hemma i soffan och inte var någon annan stans. haha, fast det hade i och för sig varit roligare. 
Med lite Alcohol i kroppen så får jag säg att skrivande på uppsatsen kunde inte bli bättre. 

Angåede uppsatsen så är äntligen resultatet klart. Bara lite fin lir på grammatiken så blir den kanon. Starten av diskussionen är igång och har skrivits på en del under idag med paus på 11km promenad i solens sken. 
 
 
 

RSS 2.0