Midsommar

Midsommarn gick i arbetsmyrams tecken, hällre det än att sitta hemma hela dagarna utan firande eller någon som tänker på en. Som altlid har jag meddelat vänner om att jag vill mer än gärna ut och fira och ha roligt med dem men har då även starks meddelat att jag tänkte inte längre bjuda in mig själv utan önskar faktiskt att få förfrågningar. Ännu har jag inte fått någon förfrågan heller. Så jobbade på istället och satt hemma i framför tv och myste med Zingo istället. 
 
Hade med mig min allra första egengjorda moccatårtan till jobbet med och som vanligt när godsaker kommer mer till jobbet så säger det slurp, poff så var allt borta. Fick mycket gott beröm över tårtan och två kollegor har sagt att de önskar beställa moccatårta under hösten så yeay för mig. Min plan är att göra moccatårtor på beställning så det kunde ju inte bli en bättre start. 
 
Glad midsommar så här i efterhand till er :)
 
 

Härlig vinst

Då var helgens arbete avklarat och sitter nu hemma i soffan med fötterna på soffbordet och datorn i knät. 
Vorde egentligen ta mig en skönt dusch men fötterna kan gott och väl vila en stund till. Te koppen stor bredvid mig på ett fat och matchen mellan Belgien och Panama pågår på tv och avspelas med en hackande bild när regn och vind gör sig påmind utanför huset. 
 
Ska bli skönt med en vilodag i morgon från jobbet, blir att rosta sötmandlar som just nu ligger på skållning för att senare kunna ta bort bruna skalet och lägga dem på tork innan ugnen ska får göra sitt i morgon. 
 
Innan jag åkte till gymmet efter jobbet så blev det att kolla klart sista halvlek på jobbet, matchen mellan Sverige och Nordkorea(?), härlig vinst och stort jubel i personalrummet när slut signalen ljöd. Har oturen att åter igenom jobba när Sverige har sin nästa match. 
 
Ni får ha en fortsatt mycisg kväll, här lär det nog bli minst en kopp te till och avkoppling innan natten tar vid. 

När hjärnan tror det är en annan dag.

De tre första dagar tillbaka till jobbet gjorde så att de två ledig dagarna (torsdag & fredag) kändes som en otroligt härlig helg. Fredagen gick jag runt nästan hela dagen och trodde så innerligt att det var söndag, dock kom jag på mig själv då jag absolut trodde att jag hade missat att åka till jobbet. Vilket jag ska göra idag (söndag). 
 
Nu är iallafall helgen här. Gårdane blev arbete på dagen för att avslutas med att kränga om däcken på släpkärran till nya fräscha fälgar sedan hem och baka sista marängbotten till Moccatårtan som ska byggas upp under veckan som kommer. Något direkt skrivande på uppsatsen satte Zingo stopp för då han la sig på alla papprena och lät mig inte plocka upp dem heller.
 
Men nu blir det att ha tv igång i bakgrunden, smutta på en stor kopp Forest fruit te och få igång energin i skrivande på uppsatsen. 

Shoppingrunda

Efter tre dagar på jobbet så märkte jag verkligen hur trötta min fötter var och skrek efter nya jobbar skor. 
Så idag blev det en sväng in till Kungsbacka och handlade med mig hem ett bar nya jobbarskor, lyckades hitta ett par med mycket bra stabilitet och dämpning för halva priset på NIKE butiken på Hede Outlet. Kändes riktigt skönt. 
 
Blev även en sväng in på Kungsmässan för att handla en ny sprits, hämta ut medicin och blev även ett köp av tredje boken i Calendar Girl.
 
 
Är ni ute efter en ny bra bokserie kan jag varmt rekomendera Calendar Girl. Boken på bilden är nr 3 och lanserades precis ut igår i alla bokaffärer, 4 och sista boken kommer i september månad och längtar redan efter den boken. 
Denna serier anser jag att den verkligen en hetare och annorlunda version av femtio nyanser. Mycket värd att läsa. 
 
Men nu står även tre marängbottnar i ugnen på eftergräddning, på torsdag blir det att sätta ihop alla marängbottnar ihop med en kaffe kräm för att blir en riktigt härlig och god Moccatårta som jag ska ha med till jobbet på midsommarafton. 

Fibern snart igång <3

Nu är huset i ett fridfullt skick igen, pappa har kört upp till Värmland idag. Visst är det alltid skönt och roligt med besök i huset men på något sätt så är det ändå skönt att få sitta här hemma i lugn och ro åh speciellt få mysa med Zingo. 
 
Pappa har varit hemma hos mig under några dagar för grävning av vatten, avlopp och fiber ifrån tomtgränsen in till huset. Har försökt att tillbringa tid med honom under tiden jag varit hemma mellan alla bestyr jag haft om dagarna. För dessa dagar har gått i ett rasande tempo och woops så var allt nedgrävt och pappa kört hem till Högboda igen. 
 
Fick ett besked igår av min far som jag verkligen har längtat efter och det är att Fibern är inne i huset och att jag nu får invänta att det kommer några snubbar för att koppla upp fiber boxen innan jag äntligen får tillgång till den. Som jag har längtat. Är nu även bra nyfiken på när vatten ska kopplas och liknande med. 
 
För övrigt har jag börjat jobba igen, det går bättre än jag trodde och märkte att jag var ringrostig dessa tre dagar som är avklarade men är snart inne i det igen. Det som blir mest knepigt är att lyckas klämma in tid till uppsatsen, träning och andra fritidsintressent på min övriga fritid både innan och efter jobbet. Kommer att bli en hel del knåpande man på ett eller annat sett så ska jag lyckas. 
 
 
 

Första dagen på jobbet avklarat

Tiden går och jag består. Eller kanske inte, jo på sätt och vis. Tiden bara far iväg och dagarna där med. 
Gjorde mitt första arbetspass på jobbet sedan januari, var skönt att komma igång igen men samtigti lite förvirrande i och med de började med ett nytt arbetssätt cirka två-tre veckor efter att jag gick på min tjänstledighet. Får ge det några dagar innan jag kommer in i det helt. 
 
Men nu sitter jag här på morgonkvisten med en kopp te framför mig och skriver på uppsatsen. Är det något som kommer att bli tufft i sommar och inte mycket tid över till annat så är det just att jobba, vara på motorbanan, träna och sedan skriva uppsats. Ja min dagar kommer bara att försvinna bort och wopps så är jag framme vid min semester. 
 
 

Värmen fortsätter

Här sitter jag nu och gömmer mig lite så där fint från värmen inomhus. Fast har inte gömt mig hela dagen iallafall. 
Under gårdagen var det träning på gymmet (bröst + rygg övningar), direkt efter var det att handla lite 2-takt och 4-takt bränsle till trimmern och gräsklipparen. 
Så fort skuggan började falla över tomten så vart det på med oöma kläder och igång med trimmern. Efter ca 1,5h körning så var hela tomten fixad med trimmern samt halva grannens tomt. 
 
Idag blev det fortsättning med trimmerkörning men denna gången blev det på ängen i området där vi även har en lekplats för barnen. Ingen har klippt där efter alla ledningar för vatten, avlopp och fibern grävdes ner så jag drog igång det hela. Har fortfarande lite kvar att köra av bort på ängen med trimmern. 
Gav mig även på i förhoppning att snygga till boulbanan men det blev mest att dra upp de nya tallarna som tagit rot där. Insåg då samtidigt att min kropp inte är jätte förtjust i tallskotten, lite prickar här och var på under armarna men tog ca 5 h innan prickarna avveklade sig. 
 
Under dessa tre dagar som varit nu har jag varit nere och svalkat av mig i bäcken. Grannen mitt emot mig på gatan har gjort iordning en lite badplats för några år sedan och varje år passar jag allt på och avnjuta att dopp där. 

En mysig liten oas är där
 

Allt det här med meningsenheter, koder och kategorier

Har verkligen börjat få kontroll på hur jag ska arbeta vidare med alla intervjuerna. 
Har under några dagar plockat ut meningsenheter, kondenserade meningsenheter, koder, underkategorier och kategorier ifrån våra åtta intervjuer. 
 
Ett exempel på kod, underkategorie och kategorie
 
Under två dagars tid har jag nu plockat ut alla underkategorier och sorterat dem i olika innebörde och ut ifrån dem formulera om nya underkategegorier och sedan ska en huvukategorie som kommer infå som en slags rubrik i upsatsens resultat. 
 
Det är inte lätt men har börjat förstå hela processen och får är klarhet över hur jag ska tänka och gå tillväga. 
 

Vackra färgglada rododendron

Varje gång jag går ner till brevlådan i dessa tider njuter jag verkligen av de härligt färgerna som rododendron ger. 
 
 
 
 
De går i vit, lila och röda färger och livar upp min tomt som bara den nu. 
 
 
Har jag kommit hem efter att ja varit borta en hel del så kommer alltid denna krabaten och möter upp mig om jag så bara har gått ner och kollat brevlådan innan jag beger mig upp för förverandan till huset.
 
 

RSS 2.0