Mormor 90 år

Vilken underbar dag det har varit ihop med många utan min släktingar. Att träffa nästan alla mina släktingar är alltid underbart och njuter av varje sekund som är ihop med dem. Idag blev det till ära för att fira min kära och älskade mormor som fyller 90 år på onsdag. Alltså 90 år, min älskade mormor, svårt att tro men oj vad tiden flyger förbi. 
 
Denna bilen tog min kusin Erika. Från vänster: Elin (lillasyster), Mormor Kerstin och jag. 
 
Dagen till äre så var vi på ett pensionat i Kullhult som ligger en bit utanför Simlångsdalen. Mormors kusiner (tror jag det var) är där ifrån. 
 
Mormor fick äran att träffa:
4 av 5 barn
9 barnbarn av 12 stycken
11 barnbarns barn av 18 stycken
1 barnbarns barnbarn.

vi är en stor läkt på min egna mors sida. 
 

önskade att jag satt i publiken än hemma.

Riktigt intressant livesändning från Gnagaredalen i Vimmerby där årets Semesterrace har nu sin sista dag. Seniorer och Junior entrar banan med härlig fart och fläkt. Själv sitter jag här hemma och önskade att få vara i publiken istället och njuta av dessa underbara förare och framför allt motorljudet och spänningen som alltid hänger i luften som en helt ljuvlid dimma. Som tur kan jag ändå få njuta av körningen vida livesändningen på SBF play med en stor kopp te. 
 
Kopplar av och laddar upp för ett kvällspass och arbetsdag 6 av 6. I morgon blir jag istället upphämtad med min mor, syster och hennes sambo för att åka ner till knallhult (tror det hette det) och fira min kära mormor som fyller 90 år onsdag. Blir att fira henne ihop med släkten. 
 
Måndag blir en ren och härlig vilodag med plan att skriva på uppsatsen och kunna vara hemma hela dagen och relaxa från allt jobbande. Mitt ny stetoskop kommer även hem via hemleverans på måndag med. Tyckte var lite roligt när jag beställde stetoskopet för tog jag hemleverans så var det 0kr i frakt men skulle jag ta det och hämta på närmsta postuthämtning så skulle det kost 49 kr i frakt. Vem tackar då inte nej till hemleverans?

Älskar när skrivande tar form

Sitter här på kvällskvisten med alla intervjuerna framför mig och Onedriven igång. Resultatet knåpas på till och från under dagarna och äntligen har formen av resultatet verkligen format till sig. Så skönt när poleten faller ner och upplevelsen om att en del är snart helt avstökad på allt skrivning blir så lättande i själen. Läser intervjuern om och om igen för att verkligen plocka ut alla viktigt detaljer och leta efter det där speciellt citatet som hör ihop med varje mening under varje rubrik. Älskar att veta att allt skrivande går snart mot ett helt avslut och längre fram en färdig magisteruppsats. 
 
Att sitta här med uppsatsen vid 21 på kvällen efter att ha arbetat 5 dagar i rad varav dubbelpass igår så är jag verkligen förvånad över vilken energi jag har till skrivandet. I morse var jag så trött och snoozade 3 omgångar innan jag tvinga mig ur sängen en kvart innan jag skulle sitta i bilen och köra till jobbet för arbetsdag 5/6. Hjärnan var trött och benen trötta när jag körde men. Pausade visserligen när ajg kom hem och kollade på Dam och Veteran finalen som sändes live från Gnagaredalen i Vimmerby där årets Semesterrace i Folkrace pågår. Troligen var den de som gav mig nu energi till att knåpa vidare på uppsatsen. 
 
Är nog bäst att återvända till uppsatsen medans energin finns inom mig och natten kallar. Tur jag har sovmorgon och börjar inte jobba förens vid 14 tiden. 

Helgen har snart checkat ut.

Puhh, har knappt varit hemma under hela helgen. I fredags startade jag dagen med att vara ner på Falkenbergs Motorbana och bemanna ena ambulansen på baksidan av banan under fredagens test pch vkal för Västkusloppet. Solen sken hela tiden och var både utanför ambulansen och sittandes i ambulansen för att vila från solen. 
När klockan sedan närmade sig 16:00 så var det att knapta upp till bilen för att dra vidare till Varberg och stå som sjuksköterska på kvällstävlingen i Folkrace på Annebergsbanan i Varberg. 
 
 
Det var minst sagt full ös hela dagen och bilen parkerades vid 22:15 på kvällen och lämnade hemmet vid 06:40 på morgonen. 
 
Lördagen var det dags att återvända bilen mot Falkenberg och en ny dag för Västkustloppet. Med ambulansen på baksidan var det mest att ibland sitta i den och skydda sig från solen eller att vandra runt inne på posteringen. Var en del smällar på banan under dagen men fick ej rycka ut till någon av dem. 
När Sverige-Englands matchen sedan drog igång så passade även molnen ge oss en regnskur med. Med paddan för fotbollen och utsikten över tävlingarna som pågick på banan så kunde man ändå få koppla av lite. 
 
 
Idag var äntligen sista dagen på helgen kommen och även sista dagen för Västkustloppet. Dagen bestod av att hjälpa till med sanering av en sträcka på banan vilket jga gjorde var att stampa sönder absolen. Hjälpte kamera mannen att förflytta tv kameran från postering till innerplan när tävlingen var slut. 
 
Blev en hel del smällar framför posteringen och avåkningar, ambulansen stod kvar på samma plats som jag hade parkerat den under morgonen fram tills tävlingen av avflaggad för dagen. 
 
 
Så här var bilplaceringen av bärgare (vänster), räddning (mitten) och ambulansen (höger). Dörrar på vid gavel för att ha möjlighet till svalka om inte solen skulle göra bilarna till bastu. 
 
Nu sitter jag här hemma och njuter av tystnaden med en stor kopp te och laddar om inför 6 dagars arbetsvecka med avslutande med firande av min Mormor som fyller 90 år under söndagen. 
 

Fullt ös.

Nyligen hemkommen från jobbet och redan hunnit fixa ihop en marängbotten som står och gottar till sig i ugnen. Marängenbotten 3 av 6. Planen är att har klart nr 4 innan kvällen är slut, återstår att se hur det går. 
 
För övrigt har helgen vart både jobb, uppsatsskrivning, långpromenad och fixat de två första marängbottnarna. Veckan som nu precis har startar kommer flyga iväg i all världens fart när jag ska fixa 2 moccatårtor samtidigt som jag jobbar tisdag kväll, onsdag kväll och torsdag dag. Så det blir att ligga i på bakningsfronten och hoppas på att allt flyter på som det ska. 
 
När fredagen väl kommer så blir det motorsport hela helgen lång. Fredag spenderas 8-16 på Falkenbergs Motorbana för att sedan vid 17 tiden landat på Annebergsbanan i Varberg för att vara sjukvårdspersonal på folkracetävlingen. 
Lördag och söndag spenderas dagarna 8-17 på Falkenbergs Motorbana för Västkustloppet/STCC. 
 
Så fullt ös, medvetslös. Som ordspråket säger. Jag lever och jag har roligt under tidens gång och det är det viktigaste. 

RSS 2.0