Veckans planer

Vad händer egentligen under denna veckan?
Små planer har jag men längtar efter att mina veckosheman bokas upp med intervjuer. 
 
V. 17
Måndag - Var på jobbet och diffade mitt sommarschema, träning (gymmet ben + axlar), snabb visit hos Marie och Felicia. 
Tisdag - Mailar alla dessa olika personer för att få godkännande till att kunna hålla intervjuer med sjuksköterskor som jobbar inom ambulansen inför min och Nilos uppsats. Möte inför helgens 2 dagars folkracetävling.
Onsdag - Träning (bröst + Rygg), mailat en massa igen. Lämnat informationsbrev på ambulansstationer i halland.
Torsdag - Löpning. Skriva på uppsatsen
Fredag - Gymmet, Förlandabanan för att vara med i förberedelserna inför lördag och söndagens tävlingar
Lördag - Biträdande tävlingsledare på Folkracetävlingen som är för Barncancerfonden
Söndag - Biträdande tävlingsledare på Folkracetävlingen som är för Barncancerfonden
 
 
 
Så segt det är att invänta att den första intervjun ska bokas in för uppsatsen. Vi vill ha den här och nu så att vi vet vad vi kan förbättra på inför nästa intervju. Dock kan man inte få allt på en gång, bara att bita ihop och vänta. 

Underbart solsken

Solen skiner och jag njuter verkligen av varende minut jag kan få av den. Samtidigt kan jag gå runt på tomten och njuta av alla vackra blomster upp till. 
 
Igår for jag iväg och hjälpte en kollega när hon skulle iväg på tävlinga med sitt sto. Passade på att vara hästskötare år henne och hästen som en break från uppsatsen, altidg fel och härligt var det. Evigheter sedan jag befann mig på en hästtävling. Aldrig fel att stilla hästabstinensen samtidigt :)
Lyckades få en härlig solbränna i ansiktet på köpet med.
 
Idag har huset blivit städat, altanmöblerna är skurade och lyckats hitta lite fler saker som Marie kanske kan ta över, återstår att se. Inväntar nu att Marie, Felicia och Krille ska anlända hem till mig. Blir en soliga dag med grillat och förhoppningsvis första middagen på altanen för i år med.
 
 

Glädje, Hopp och förtvivlan

Äntligten hat vi lyckats få ihop en problemformulering och syftes om vi verkligen känner, "Denna kör vi på". Men det finns ju alltid ett men med allt. Just nu är det vår handledare som hindrara oss. Finns ju alltid saker att finula på med en text, för den kan ju alltid bli bättre och det godkänner vi. Men när allt ändras hela tiden så tappar man lätt hoppet om det och förtvivlan knackar en på axeln. 
På tal om förtvivlan så är den ett annat skolarbete som jag fixar kopletteringar på vid sidan av från praktiken. Skickade in arbetet första gången och fick tillbaka med en massa kommentarer som måste ändras och dyligt. Gjorde allt och skrev till och med om hela texten för att det skulle blir bättre. Fick tillbaka den på nytt igen och nu sitter jag blir lite smått irriterad av den. Hur mycket ska jag behöva ändra och lägga till för att en lärare ska bli nöjd, speciellt när det handlar om en skriftlig uppgift på 0,5 p. Det grämde mig till och från under gårdagen. 
 
Idag där emot har jag toalt struntat allt vad texter heter, pysslar här hemma. Blev även en riktigt positiv löprunda på 4,5 km där jag förbättrade min tid som jag satte på 35 min för 2 år sedan. Idag blev det på hela 32 min. Riktigt stolt över mig själv. Stor gigantisk klapp på axeln till mig själv :D. 
 
När jag kikade i brevlådan idag så låg ett litet "efterlängtat" (ironiskt) brev från Arytmi Center i Stockholm. 
Den 16 Maj blir det ny resa till Stockholm för att göra min tredje ablation. Ser verkligen inte fram emot det men vad ska jag göra för att kunna minska ner mina flimmerattacker annars? 
 
Ibland saknar jag mitt långa hår men älskar ändå mitt korta hår med.
 

Vetenskapliga texter.

Känns snart som all denna vetenskaplig text och formuleringar står mig upp i halsen när som helst. Kämpad med en uppgift som jag lämnade under under praktiken. Ändrar och tjusterar men inte är det till lags för läraren som rättar den oavsett, blir så irriterad. Är långt ifrån en akademiker egentligen men denna utbildningen går jag för att jag tycker det är intressant att läsa och det är roliga kurser.
När det kommer till skriftliga arbeten så vill jag egentligen bara strunta i allt, dock går det ju inte direkt att göra. Jo det går men då blir det att hoppa av kursen och det känns nu extremt onödigt när jag nästan är klar med specialist utbildningen.
 
Bara att bita i det sura äpplet och svälja ner bitarna och ta nya tag. Nu blir det att återigen att sätta sig med texten, gå igenom kommentarerna ordentligt och ändra om så att det blir bra.
 
 
På tal om annat så börjar det ändå lossa för oss med uppsatsen. Problemformuering är kanonbra enligt mig, lite små justering så blir det bra. Nu är det dags att skriva ihop de infromationsbreven som ska ut till chefer och kommande informanter (De vi ska intervjua) sedan känns det verkligen som att vi är en god bit på väg. 

Lång promenad och grillat :D

Dagen har snart dragit sig mot sitt slut, här sitter jag nu i mitt sovrum vid skrivbordet med fötterna i högläge. Startade dagen med 13 km promenad, 6 km till förlandabanan där det var träning för folkrace-, rallycorss- och rally förare. Få tjöta med klubbkamraterna samtidigt som man höra motorljud och avgasdofterna, tackar jag inte direkt nej till. När klockan slog 12 var träningen över och promenerade åter hem igen. 
 
På tal om annat, att göra matlådor för några dagar fram över är ju alltid skönt att göra. Speciellt när man lagar mat till sig själv, hur roligt är det?
Så passade idag på att grilla, blev 9 kotletter som blev till matlådorna ihop med potatisgrattäng. Så nu har jag iallafall matlådor för 6 dagar och kunde frysa in de sista kotletterna till ett senars skede. 
 
Sitter nu och precis avnjutit min kopp te och ska koppla av resten av kvällen, kanske med en film, återstår att se. Försöka samla ny energi för att beta en kompletteringsuppgift och fortsätta med uppsatsen. 

Härligt att se er igen

Måste säga att det är roligt att se läsarstatistiken som varit efter den senaste inlägget som ändå var i i januari, skäms på mig. Men livet tog överhand precis som vanligt, kämpat med att få bearbetat saker från min uppväxt och andra dylika ting upp till. 
 
I skrivanstund sitter jag ihop med min medskrivare i magisteruppsatsen och kämpar med att få till en bra problemformulering. Alltså där med vetenskalig text och formulering är långt ifrån min starkaste sida men vi ska lösa detta tillsammans. Har jag klarat av en kadidatuppsats så ska jag avklara denna magisteruppsatsen med. Försöker fånga inspirationen genom att sitta på espresso house för stunden och skriva, läsa och omformulera på bästa sätt. Har till och med tagit lite hjälp och skickat ut det jag har till två andra som ska läsa igenom och hjälpa till med formalia speciellt när jag till slut ser mig blind på texten själv. 
 
Nog om det, förutom uppsatsen så är jag verkligen igång med träningen. Måste säga att jag är otroligt redigt stolt över mig då jag under de 2 senaste månaderna har lyckats minska 4 cm runt midjan. Så jäkla STOLT. Kör gymet så gott jag kan varannan dag. Resterande dagar är det joggingturer i solskenet eller längre power walks promenader med mina stavar. Försöker ta en dags vila men har ju då rörelse abstinens men kroppen måste ju få chans att vila sig nägon gång, så unna sig en soffa dag är absolut ok. 
 
Väl mående till er och välkämpande för mig.
Längtar verkligen efter denna avslappningen igen
 
 
 

RSS 2.0