Fullspäckad helg

Åter igen sitter jag nu vid skrivbordet i sovrummet och njuter av ett kopp te med smak av mango och persika. Helgen går mot sitt slut och den har varit intensiv på olika sätt med både funktionär på Rallycross/Bilcross, uppsats skrivning och deltagande i Rescue på Falkenbergs motorbana. 
 
 
Lördagen var fullspäckade med att vara funktionär under Rallycorss/Bilcross som mina hemmaklubb Fjärås MK höll spakarna i. Fick spendera tävlingen med att ställa upp varja startade bil ekipage på startplattan. En aktiv dag i ca 29 graders värme, ben bar mig fram och tillbaka på startplattans asfalt. Efter att gått runt på Förlandabanan mellan 7-16 på dagen så for jag hem och passade på att svalka av mig i bäcken, så skönt det var att bara slänga sig i vattnet som var ca 22 grader det kunde inte bli bättre. Kvällen trilskade jag med datorn men vann över datorn och lyckades beta av lite urplockning av bra och nyttiga citat från en av intervjuerna innan ögonlocken gjorde att kroppen lyckades hitta sängen. 

När jag vaknade i morse var det att dra på sig Rescue kläderna och fixa äggmackorna till frukost innan det bar iväg till Falkenbergs Motorbana. Var i Rescue teamet ihop med tre andra och var med och bemannade ambulansen för dagen och förhoppningen var att slippa åka ut och hämta MC förarna. Dock sprack den bubblan efter 3 minuter och första föraren fick plockas upp och tas tillbaka till depån, sedan tog det ca 5 minuter innan vi åter igen fick rulla ut. Vädret har verkligen varierat startade med gråmulet molntäcke som sedan gick över till regn vidare till uppehåll sedan åte regn igen och avslutades med solsken. Under dagen blev det att rycka ut för att häma totalt 8 förare så arbeta fick vi allt göra. 
 
Kroppen är nu trött efter helgen och ska nu avnjuta mitt te, i morgon startar ny vecka med fullt fokus på uppsatsen. 

Transkriberings dag

Sitter nu och verkligen njuter av värmen och den underbart fina vädret på altanen. Har sedan 10 tiden suttit och transkriberat ner intervju nr 6 och blev nu preci klar och klockan slog precis 13:50. Denna tog lång tid men sedan plockade givetvis Zingo på sin uppmärksamhet ibland med. 
 
 
Detta är min vy i skrivandet stund. Te är slut sedan länge men vätske påfyllningen är viktigt med lite god läskande saft för att göra det mera underlättande. 
 
Mobilen ligger nu på laddning i väntan på att ljudfilen ska skickas efter att Nilo har avklarat intervju 7 lite senare. 
 
Tänk på att drick mycket i denna underbara värme. 

En dag med guldkant.

Efter en helg med Folkrace i Skene så var det verkligen skönt att få koppla av hemma hos Marie och Felicia idag. 
Innan min ankomst dit så var det in via posten i Fjärås för att skicka iväg en studie bok som jag lyckats sälja via studentapan. Mycket smidigt får jag säga, lägger in böckerna jag vill sälja sedan får jag ett sms och mail om att boken är såld och adressen till köpare. Sedan har jag 5 dagar på mig att skicka iväg boken till köparen. Så idag sålde jag min första bok och är snart 425 kr rikare igen, så fort köparen har fått boken så får jag pengarna av studentapan direkt in på kontot. 
 
Annars blev det en härligt dag med denna lilla fining och hennes mor samt Damian som hon passade åt en kompis. 
 
Fika stund och få snacka med Marie är mina guldstunder samt att få busa ochmysa med denna gull unge är en stort guld plus. 
 
Avslutade kvällen med möte inför lördagens Rallycross/bilcross på Förlandabanan. Ska vara depåchef ihop med några andra under fredag kväll och hela lördagen. 
 

Dammtrollet Klara

Efter gårdagens stilla sittande så blev det andra bullar idag. Påt med solbrillor, keps och radio lurar för att avdanka dagen som posteringschef på Skenes 2 dagars Folkrace. 
 
 
Skulle absolut ha tagit en bild på hur mina ben, fötter och armar såg ut innan jag steg in i duschen. En stort enormt dammtroll var jag men otroligt skönt att bara vaska av sig allt grusdamm. 
 
Nu blir det fötter och ben i planläge och avkoppling resten av kvällen. I morgon blir det en ny dag som funktionär och mer tröttsamhet för benen men jag njuter av gott väder och motorljuden. 

3 helt olika dagar

Som jag nämnt tidigare så blev det en nya vända upp till Stockholm och Arytmi Center för en trejde ablation. Det var med vinst eller förlust som jag fått det förklarat av mina läkare men på något sätt hade jag ändå känslan att det ska göras för något kommer att upptäckas. Kommer här skriva lite om dagarna i Stockholm. 
 
Tisdag
Upp tidigt som tuppen när klockan ringde 04:00, allt för att hinna med tåget som även mamma jobbade på upp till Stockholm från Göteborg. Ibland saknar jag ändå dessa stunde när jag var mindre och kunde hänga med mina föräldrar på deras jobb, och nu fick jag möjligheten till det igen. Under färden upp blev det lite samtal med mamma medan hon stod och sålde i bistron. Men den mesta delen av resan var att läsa igenom de 4 intervjuerna som vi har gjort än så länge. 
 
Tåget for fram på rälsen och väl i på Stockholms central så mötte pappa upp på perrongen. Taxi till hotellet och checkade in och det blev en lite paus på rummet innan vi tog benen och gick de 1,7 km upp till Söder Sjukhuset. Skön promenad i solensken och 28 grader i luften. 
Fick börja med provtagningen och där typ demonstrera och leta fram mina kärl åt den som tog proverna (kan vara svårstungen ibland), efter ett fjärde försöka så lyckades hon och jag slapp vara en nåldyna mer av den dagen. Där efter blev det fika i bistron på sjukhuset innan vi gick upp till arytmi centret för inskrivande samtal med läkare och sjuksköterska.
När alla samtalen av avklarade blev det en go promenad tillbaka till hotellet och fixa lite innan det blev resterande dag i Stockholms stad. Vi startade med en härlig middag på en resturang inte långt ifrån hötorget. Bio där efter med filmen Tårtgeneralen. 
 
Efter allt stilla sittande på bio blev det dags för en långa härlig promenad, från hötroget gick vi bort till skeppsholmen tog oss runt holmen samt ut på ön som låg utanför där passade jag även på att få en härlig bild på Gröna Lund
 
 
Vi avslutade sedan kvällen med promenad genom gamla stan, lite kvälls tilltugg och avkoppling. Alltid lika härligt att ta långa promenad med pappa, få snacka om allt och ingen ting, kopppla av och ha någon som ändå guidar en genom staden. Efter vår långa häriga promenad och väl tillbaka på hotellet insåg jag att under dagen hade jag lyckats knata ihop 2 mils promenad, tack vare det så sov jag otroligt gott under natten. 
 
Ondags
Åter igen ringde väckarklockan men denna gången stod den 06:00. En lång härlig dusch innan på klädning av rena kläder och promenad upp till sjukhuset på fastande mage. Dagen var kommern för den tredje ablationen. Var först ut på programet så det blev att byta om, få en pvk, lite mediciner och ett toa besöka innan hela proceduren startade. 
Efter att fått jordade plattor fastsatta på ryggen och sprejat bedövningsmedel i min hals var det dags att få sova lite medan läkaren kollade efter eventuella blodproppar i hjärtat med ett esofagus ultraljud. Allt såg bra ut fick jag reda på när jag vaknade till liv och fick lägga mig på rygg. Då var det dages med uppkoppling av olika slag, ta av min trosorna och tvättning av ljumsken. Där efter startade allt igång. Var rätt så trött då stesoliden jag fick i medicinen tidigare börjat kika igång och ihop med lite smärtlindring som kom i omgångar med. Ibland var det svårt att fokusera blickan och så skönt det var då att bara blunda. 

Läkaren trodde att proceduren skulle gå lätt till och inte vara så långrandig men efter att pysslat en stund inne i vänster förmak så fick de igång ett flimmer, de brände punkter för att isolera lite till och när smärtlindringen började avta så var det en smärta jag bara ville rymma ifrån men kunde inte heller direkt säga vatr den kom ifrån även om jag visste de. Genom all smärtlindring som jag fick i omgångar så behöll sig tröttheten kvar hela tiden och i denna vevan så hade ju flimmret varit igång en stund och satt fart på njurarna, blåsan började göra sig påmind. Efter att läkarn ansåg att de har bänt klart tillräckligt i vänster förmak så fick jag äntligen chansen till att få kissa men att göra det liggande i planläge är verkligen inte lätt. Inget jag lyckades med iallafall så det var bara att stå ut med att bli tappad med en kateter i urinblåsan. Den fick även sitta kvar om ut i fall att jag skulle behöva kissa fler gånger så satt den där, skönt på ett sätt. 
 
Eftersom flimmret inte hade velat ge blev det en elkonventering. alltid lika spännande att få sömn medlet för en liten sekund innan får jag en slags milkshake doft innan blicken far åt olika håll och jag somnar. När jag vaknade så kollade de runt åter en gång till runt vänster förmak innan de gick över till höger förmak och i samma veva som de gjorde de så satte ett förmaksfladder igång som startade i höger förmak och då funderade de en kort stund om det är det som är den utlösande faktorn till mina förmaksflimmer. Då de isolerat allt de kan i vänster förmak så kunde inte anse att det var något annat än just ett förmaksfladder som är den största boven. Sedan är det ju så att ag har ju aldrig fått mina igång sättnings faktorer inspelade via en telemetri vilket gör att detta har inte kunnats konstaterats tidigare och på nått sätt var det otroligt skönt att detta kunde ses nu. Som en sista avslut på hela ablationen blev det en ny elkonventering för att ta bort förmaksfladdret, då var jag så full proppade med smärtlindring samt stesoliden så att narkos sjuksköterskan fick tydligt stå och ventilera mig med en rubens blåsa. Där efter var jag fortsatt otroligt trött hela dagen, ablationen startade nog runt 08:30 och jag kom över i säng och in på avdelningen runt 12:30.
 
På avdelningen var bara att ligga stilla i planläge i 3,5 timma innan de sista 30 minuterna fick jag ha ca 30 % lutning av ryggdelen innan jag fick lov att resa mig upp. Under dessa timmar var den lugn musig i öronen och sömn som gälde. 
Pappa kom upp lagom till att jag fick lov att resa mig ur sängen sedan med min otroliga trötthet försökte jag vara igång de sista timmarna av dagen med att att lösa korsord med pappa och äta lite mat. 
 
Bilden togs medan jag skulle ligga helt plant i sängen
 
Denna natten blev att sova med öronproppar för att dämpa ljuden från sänggrannens snarkningar samt två tillfällen med toabesök. 
 
Torsdag
Efter gådagens enorma trötthet så var jag idag istället rent sagt tvärt om. Pigg och klar vaken vid 6 tiden, personalen tog EKG, plockade bort min pvk och fixade ett nytt förband i ljumsken. Kopplade ändå av med lite spel på paddan innan läkaren kom vid halv åtta tiden och höll utskrivningssamtalet. Han berättade lite om vad de gjorde under onsdagens ablation och ritade en bild på det med (ska ta bild på den och förklara den en annan dag för er). Snackade lite mediciner som jag kunde ta bort eller skulle fortsätta med, hur mycket rörelse jag får göra de närmsta veckorna och avslutade med att de tror ordentligt på att det är förmaksfladdret som på något sätt går över till ett förmaksflimmer och det är det som fångas men indet fladdret. Så nu blir det att invänta dessa tre månadernas läknings process och där efter se om jag slipper problemen på ett bra tag. 
 
Så fort jag blev utskriven så sket jag i frukosten på avdelningen utan den blev nere på central stationen innan tåget till mig till Göteborg och bilen sedan mig vidare hem. 
 
 
Har nu avslutat denna dagen med en stor kopp te på altanen, lite bokläsning, skrivit in sommar jobbpassen i almenackan och njutit av fåglarnas härliga ljud. 
 
Har ni frågor och liknande så är det bara att fråga så svarar jag på dem allt eftersom. :D

Under helg

Sitter här njuter när jag tänker tllbaka på helgen hos Malin i Ängelholm, tre dagar med mycket glädje och skratt, föl mys och mer där till. 
 
Fredag
Började dagen med en intervju i Halmstad till uppsatsen, något som är så underbart bra är att varje intevju blir bättre och bättre för varja gång. intervjun i fredagen ville jag att den aldrig skulle ta slut för så mycket intressanta delar som informanten del gav. Har lyssnat igenom intervjun två tre gånger och verkligen snappat åt allt intressant som informanten beskrev och prata om. Så givande och lärorikt. Tyvärr blev intevjun avsluta och jag längtar så mycket efter att alla intervjuerna är klara så att resultatet kan börja skrivas på. Nilo har nu de sista intervjuerna innan det kan på börjas. Längtar!
 
Efter Halmstad bar det vidare till Ängelholm, efter att ha packat in de jag hade med mig hos Malin så blev den en promenad på stan. En mat bit på en av resturangerna innan vi avklarade Ica och Systemet på väg tillbaka. Efter lite vila så körde vi hem till Malins faster, Malin skulle visa henne bilder som hon fotade på förra helgens utställning av miniatyrhästar. Efter lite bildvisning och rabarerpaj blev det äntligen dags för lite häst mys. 
 
Alltså denna underbara goden vågade efter lite om och men komma fram till mig och som hon njöt av att bli kliade på halsen.
 
Hur söt får man va?
 
 
 
Hon är av rasen Amerikansk miniatyrhäst
 
 
Efter allt detta häst mys blev den hem till Malin och avnjuta lite mat  och promenad till liten öppet zoo liknande park i närheten blev det sedan en ren slappe kväll i soffan med varsin rom och cola och godisdrink. 
 
Lördag
Efter lite frukost tog vi oss ut på en promenad innan den värsta värmen började anstorma dagen. Rundan blev på 5,5 km och lite mini styrketräning för min del på ett utegym som fanns ut med rundan. Väl tillbaka blev det varsin dusch, fick även massera Malins stela axlar innan det var dags att hacka grönsaker och förebereda fisken inför kvällens bestyr.
 
Vi hann även med lite brygghäng i solen.
 
Vid tre tiden kom tre av Malins klasskamrater och då startade festen med drinkar och partylek vid namn picolo som spelas vi en app. Otroligt mycket skratt, lagom till att de andra två eftersläntrarna kom så blev det dags för fisktacosen. Suveränt gott och så fort border var avdukat så kom nästa spel fram vilket blev Rotten Apples. Livat vart det under hela kvällen efter en hel del dansande och sjungande så bar det vidare till Helsingborg och lite krog häng.
 
 
 
 
Söndag
Oj vad seg man var under morgon men dagen blev att kasta igång oavsett att städa bort gårdagskvällens bestyr för att göra om lägenheten till en välkommande intryck till Malins familjs anstormande och firande av Malins 29 års dag. 
 
Åter igen njöt vi av solens underbara bestyr från bryggan efter frukost och städning av lägenheten och denna gången hade vi lite besök ut med bryggan med av denna krabaten
 
 
 
vid ett tiden anlände sedan Malins familj medn en stormande del. Suveränt god mat och efter rätt. Dock hade jag otur att magen inte ville vara min bästa ven helt under hela dagen men det var bara att bita ihop och försöka njuta av allt och ha trevligt. 

Ljuvlig värme

 
Sitter här på altanen och njuter verkligen av det underbara värmen, musiken sprider sig runt altanen och allsång i alla låtar. Ja nu förstår är det sommarvärme eller inte? 
 
Nog med det, fick igår transkriberat två intervjuer som både jag coh Nilo har gjort. Känns otroligt skönt nu när vi är på banan. Under morgonen blev även en till intervju inbokad. Den kommer att avklaras under fredag morgon och där efter tar jag helg med att köra direkt ner till Malin i Ängelholm. Det är en helg i firandets tecken. 29 års fest och utgång. Kanske det även blir lite fölmys under fredagen, hoppas innerligt på detta. 
 
Nu ska jag njuta vidare av att kunna sitta på altanen och pyssla med uppsatsen. 

Underbar dag

Vilken helt ljuvlig och underbar dag det har varit. Verkligen njutet av vädret till max när jag väl varit utomhus. Men nu sitter jag här hemma i sängkammarna och arbetar med transkribering av dagens intervjuer. Det går framåt och har börjat få rutin på skrivandet ut efter vad jag hör från inspelningarna. 
 
Dagen startade med en tur till Varberg och först intevjun. Efter den blev den en snabb sväng in på jobbet och prata med kollegorna innan gymmet nalkades. 
Bröst och rygg pass var på dagens gym agenda. Njuter varje gång jag inser att de vikterna jag hållt på med det senaste börjar bli för lätta så nästa omgång blir det att höga vikterna med 2 kg. Alltid lika roligt när det sker. 
 
Lunchen blev nere i Varbergs hamn med lite avkoppling innan jag satte mig på Campus bibliotek och transkriberade den första intervjun. Som avslut blev det sen en glass i solen ut med hamnpiren, fiskmåsar som skockar runt en och hoppas på att kunna få glass de med. 
 
 
Dessa bilder blev senare när jag anlände till Falkenberg inför intervju nr 2. Blommorna var på promenaden ner till Ätran. Med vattnets forsande ljud och solens underbara ljus njöt jag av i ca 50 minuter innan det var dags att gå till intervjun. 
 
Hoppas ni har haft en lika underbar dag och njutit av vädret till max. 
 

Helg i fartfullt tecken

Då var det närsmat sista timmarna på denna helgen i sin anda. Oj vad mycket som ändå har hänt denna helgen, en massa roligheter av olika dess slag. 
 
Startade fredagen mindre rolig med ett nytt flimmer som kom under morgonen och den höll verkligen i sig hela dagen. Trotts det så blev det att dra med bilsläpet ner till Varberg och lasta Lindas folkracebil. Där efter in till friskis och gå 8 km på löpbandet. Kan inte direkt hård träna men att gå 8 km i hyfsat lugn tack kunde jag ändå göra. Sagt och gjor det fixades innan en härlig dusch och upp piffning inför en kväll på Bruket ihop med 27 andra underbara personer från Falkenbergs Motorklubb. 
Bowling, stor enorm mägttande hamburgare och en super go mocca cheescake avslutade en härlig fredagskväll. 

Lördags morgonen ringde väckarklockan vid 03:35. Upp ur sängen kom jag med mycket möda. Snabb fixa och toabesök innan Linda och jag startade resan till Hästveda. Roligare resa kan jag inte minnas på länge, mycket skämt och skratt från vårat håll under hela dagen. 
När bilen väl var besiktig och klar för start intog vi våran frukost som vi hade inhandlat på vägen. Där efter blev den promenad och kolla över banan. En ren grusbana, lite tråkig delvis, saknade verkligen lite asfaltssträckor. Linda och jag diskuterade underlaget en del och vi anade att på vissa bitar skulle det bli enormt uppkört och det stämde även när finalen startade. 

För Linda så gjorde hon kanon fina starter, hade hon inte gått in och kört om bilen som skulle varvas i första omgången hade hon vunnit heatet men istället blev det lite touch av varvningsbilen och hon kom 2:a istället. i omgång 2 var det en rejäl uppställning av bilen i lång kurvan vilket gjorde att hela förarsidan for in i ett räcke och hon förlorade ledningen och kom ner till 3:e plats som hon höll hela heatet sedan. Efter touchen i räcket så kunde vi inte rubba förardörren så det blev för henne att hoppa ut ur passagerar sidan. Vi riktade bilen så mycket vi kunde på plats. Efter en liten lunch så var det dags för 3:e omgång. Fick ett dåligt startspår och blev klämd i starten och ihop med det så for helt plötsligt förardörren upp och hon fick sitta och hålla dörren samtigt som hon rattade sina varv genom banan och kom in som 3:e i mål. Vilket gjorde att hon blev första utanför A-final. Bilen fick också komma med hem igen. 

Söndagen blev en skön liten sovmorgon innan det blev att hjälpa till på bilentusiast meetinget som var vid Rolfsbroån. Hjälpte till i poängpromenaden. En härligt dag med medlemmarna i klubben. många härligt bilar av dessa olika modeller och bilmärken. 

Nu blir det att ladda inför morgondagens 2 intervjuer som är för uppsatsen. 

Liten ljuspunkt.

Kontakter hit och kontakter dit. Sakta börjar uppsatsen få en liten ljuspunkt iallafall. Idag vet jag förhoppningsvis när den första intervjun kommer att ta form, som vi har längtat efter detta. Ska blir skönt och roligt att kickat i gång den först intervjun till uppsatsen. För övrigt hoppas jag på positivt besked på en annan person som jag kontaktat med. Håller tummerna och det får ni göra med. 
 
För övrigt så närmar sig snart Stockholms resan, bokat hotellrum och i går så fixade jag tågbiljetten upp. Som tidigare så bäver jag för resan men på ett annat sät så hoppas jag verkligen att denna ska gå åt rätt håll helt. För er som inte hängt med så blir det en 3 ablation den 16 Maj. 
 
Nä dags att fixa dagen, ska till biblioteket på högskolan i Borås vid 13-14 tiden för att möta upp Nilo. Bröja skriva på metoden och sedan förberedda kommande intervjuer. 
I morgon blir det Falkenberg 17-20 tiden då det är testkörning och rädningsbilen samt ambulansen ska bemannas. Fredag blir i hektiskt tecken, hänga med Linda till Varberg och lasta hennes Folkracebil. Träna och sedan blir det Kick off med Falkenbergs Motorklubb. 
Lördag då ringer klockan tidigt, då gå fordonsekipaget med Folkracebilen ihop med Linda till Hästsveda. 

RSS 2.0