Helgen

 I fredags så var det besök i skolan på skydd coh säkerheten. En ifrån tullen kom och hade förläsning för oss. inte nog med de så hade hon med sig sin hund. Vi fick gå ut och ställa oss emot en vägg och då hade hon innan get en av oss en lite pose med narkotika som hennes hund skulle hitta. Tiken hittade den till slut och det var kul att se.
Senare under kvällen bar det av till Skene där man var med julbord fast de stavade det "Hjulbord". haha ´bilarna går ju på hjul.

Jag vann en hel del på lotteriet som de hade annordnat. De saker jag vann var två ljusstackar som man hänger på väggen, antifrost medel, rengörings medel för allimenuim och liknande, en bitt av kassler, shot spel och en isskrapa. En mycket trevlig kväll var det.

I Går vaknade man runt 7 tiden kunde inte somna om så satt vid datorn och kollade på olika saker frmför allt SOS Gute som jag missade halva programmet kollade jag på. Sedna var det att cykla till stallet och fick en lång och skäön ridtur med Acke. blev en hel del galopp och det var skänt att bara flyga fram med honom. Sedan när man var hemma igen så var det att snabbt ta på sig för att köra Elin och Andreas till pendel. sedan hade jag en mysig kväll för mig själv med julmusik och sedan tittade jag på showerna som de visade ifrån Globen.

Idag. Vaknade jag vid tiden. Roade mig vid datorn fram till kvart i elva då jag tittade på Grand Prix hoppningen ifrån Globen innan jag cyklade till stallet för en ridtur på acke idag med och det var snarare att försöka hålla honom i ren galopp och inte i korsgalopp som verkligen är studtsigt på honom. Men det gick bra till slut.
Sedan tittade jag Küren som sändes ifrån Globen den med. Nu är man ny duchade. lagat mat och ska hänga upp tvätt och göra lite skolarbete.


Välkommen julen

Nu har julen fått komma in i vårt hus och då går det absolut inte att låta bli att lyssna på jul låtar på Spotify. haha, pappa har donat med våran årliga adventsljus stake som jag och Christina ska börja med på söndag. Pappa är inte hemma så vi får njuta av den åt honom. Aja ska även då på Bio. vet ej vilken film men det säger jag mer senare om.

Jo jag började ju om julen. Som sagt har fått upp en hel del och har nu även bestämmt mig att fira julafton med pappa och Christina, Mamma får det nog bli nästa år känner jag. JAg ska ha en rolig och trevlig jul så ja det blev pappa.

Igår kväll skickade jag ett mail till en jornalist på GP i Göteborg för att se ifall han kunde plocka fram lite artiklar om tågolyckan som skedde iLerum den 16 November 1987. Hållernämligen på med ett fördjupnings arbete med den inom katastrofmedicin. Har fått en del hjälp av min far över hur det hela hände och ska nu kolla upp vad det finns för olika matrial som Gp hade tagit upp då med. Ska bli intressant över hur själva arbetet blir till slut. MEn aja,. ska kanske dit i morgon. väntar bara på att hans ka besvarar mitt mail som jag skickade tillbaka men tror att jag får det i morgonbitti. Längtar.

/Klara

Helgen

Har haft en bra helg. Var med Marie i Ullared i lördags. Vi stod i en timme innan vi kunda komma in. Men sjävklart är det ju värt det. Men det gick mycket snabbt att hitta en parkeringsplats. Aja. handlade tre bar byxor, en kofta, och en hel del annat. Fyra timmar var vi inne och shoppade loss. Men kul hade vi :D

Lärde Marie sedan att meditera på kvällen innan jag åkte hem till mig med mitt pick och pack. En under bar lördag som inte kunde bli bättre.

Söndag:
Vaknade upp klockan 10 och var mycket utvilad. hade inte sovit så mycket innan och det behövdes vekligen. MEn självklart så regnade det när man vaknade och det gjorde det hela dagen. Fick tittat på 5 avsnitt av Dr. Quinn. Åkte även till stallet och gjorde iordning allting som behövdes men det var ingen ide att rida.

Idag: (Måndag)
Var i skolan. lektioner som vanligt. Men Katastrof medicinen var inställd då min lärare var sjuk. var då med Marie under den tiden och vi hade det trevligt. Sen var man i stallet vid halv fem. Kolmörkt, regn och blåst kan det bli bättre? Not. Hade suttit upp för att rida men kom ej långt innan jag fick vända tillbaka. Gillar absolut inte den kombinationen av väder.

Fredag

På skydd och säkerheten blev det ingen förläsning då ingen kom ifrån BRÅ. Uatn blev istället att vi såg på två filmer. Passar ju bra då det snart är prov i det med. på katastrofen var det som det brukade. lugnt och intressant ämne.

Åt lunchen med Marie, hade sedan sjukvård och vi gjorde lite frågesport och vi skulle var och en göra en fråga ut ifrån våranpraktik. Då kom jag med min.

Vem gör en Brånmarksomläggning?
1. Sjuksköterskan
X. Undersköterskan
3. Läkaren

Den kan ni gissa på. svaret kommer i moorgon dagens inlägg :P .....

Sen på kvällen var det att fira Eva-Lena. Maries mamma. Mycket mysigt men har nu dess värre ont i muskelatur på axlar och bröstryggen. men det får jag se om jag kan sova bort för hoppningsvis. Behöver verkligen vila för att orka med morgondagens bravade i Ullared.


Onsdag

Var hos massören igår. snacka om att jag hade låst mig. suck. har nu lite små magneter utsatta på axeln och på nacken. Ska tillbaka till massören igen om två veckor s¨jag verkligen hoppas att det harsläppt lite då.

*Hade mycket tur i stalet igår morse. när jga kom dit och hade ´till och med hunnit tillbaka från ridturen med Acke. När vi kom in i utboxen så började det regna. Det regnade ända tills jag satte mig på cykeln och cyköade. under cykeln hem var det uppehåll. När jag kom innan för dörren hemma började det regna igen. Snacka om tur.

Efter jag var hos massören var det att köra till Gårda och gå på studiebesök hos SOS Alarm. Mycket intressant. Kan tänka mig att jobba där med.

Nu är det dags att byta om och förbereda sig för dagens skola.

Tisdag

I skolan hade vi val tal för våra partier som vi hade skappat. Det gick mycket bättre än vad jag trodde och det var verkligen inte så farligt längre att stå där framme. Märks att jag har blivit bättre på den fronten. Mycket glad för mig själv att jag har gjort ett så där bra framsteg. HAha.. det ska firas med glass. Om jag har någon hemma :P
På sjukvården satt jag mest och sov. var så trött och har verligen inte fått in något om diabetes. Aja måste läsa på mer om detta.

Efter skolan var det att köpa betfor innan man kunde handla hem till kylskåpet.
I stallet var det att mocka. blanda mat. red ut med mickan med. ´Blev ett skutt och märktes att jag ej var med på noterna där och hoppa i dressyr läder är nog inte det bästa. haha men, men.

Fick även en tid hos massören i morgon. så ska ha det mysigt där.

Hm....

Varför har man muskler igentligen. Självklart fattar jag att men behöver dem för att skelettet ska hålla sig uppe. Men det jag inte fattar är varför man igentligen får knutor/spänningar i muskelaturen speciellt i axlar och nacke som påvärkar att man får spännings huvudvärk. Men att jag gick med det i två hela veckor innan jag fattade att det var just de som var problemet.
Hade först trott att det var för att jag höll på att bli sjuk men inget hände och värken stannade kvar.
Aja, nu vet jag avd det beror på och Stefan kunde inte bta det på tio minuter så nu ska jag verkligen fixa detta så att jag slipper det. Man känner sig inte riktigt hel om man har spänningsvärken.

Fick även reda på att Marie har satt igång med att blogga och att det var jag som inspirerade henne genom min egna blogg. Det var jätte kul att höra även om jag kanske bara har min närmaste vänner som läser mig blogg för tillfället men det räcker bra det.

Var uteoch red i ca 40 minuter med Mickan, mycket härlig ridtus och gick mycket bra.

Haha hittade nu denna texten hos en på bilddagboken som får avsluta dagens inlägg:

När jag var liten fick jag lära mig att:
ett år var 365 dagar,
att en vecka 7 dagar,
att en dag var 24 timmar,
att en timme var 60 minuter,
att en minut var 60 sekunder,
men inte fan fick jag lära mig att en sekund utan dig var som en evighet !
så kopiera nu detta om du har nån du inte kan leva utan...

Söndag

Har verkligen märkt att jag får beställa en tid hosmassören under morgondagen.
Har haft huvuvärk i två veckor och vet nu att det är spänningshuvudvärk. Alltså måste jag verkligen mjuka up mina muskler i axlar och nacke. Fick visserligen lite massage igår utav Stefans kompis stefan som är utbildad massör men det släppte inte alt. Så ja, massör nästa.

Annars har jag mäst kopplat av med mamma idag. tittade på Rattatouile inna jag tog tågen hem.
Har en Zingo som klänger på mig med efter att ha varit borta hela helgen.

Valsäng

Vaknade rätt så tidigt idag. gick in på valsängs hemsida och såg att det var Klubbmästerskap i Dressyr och ihoppning i morgon. Så vid elva tog jag på mig kläder och tog med mig kamerna inna jag åkte ut´till stallet. kollade runt lite och fotade ca 288 bilder under tre timmar. Framför allt på framridningen då ja ej fick bra bilder inomhus utan att använda blixten men det är ju absolut ingen poppis.

När man sedan kom hem satte man igång lite tvättar med mina och Elin och mammas kläder. och ja nu.. stort sätt slappat.
Ska ut kanske till valsäng i morgon igen. Men får se.

Grattis

Jag vill framför alltgratta min kära syster på 16 årsdagen. Hon väntar bara helhjärtat på alla papprena så att hon akn  få börja övningsköra och hoppas för henne nu att de kommer under veckan :).

Annars har det varft rätt så lungt under veckan. har vart dålig att lägga upp nya inleg varje dag men ska verkligen bättre mig på den fronten. Aja sitter nu på mitt rum och mamma och ska snart sova. MEn det kan gott och väl vänta några minuter till :).

Skolan var som vanligt förutom att man fick influensavaccinet idag med, Visst jag bryr mig inte så mycket om jag skulle ta det eller ej men efter som att jag kanske får hoppa in och jobba rätt som det är så var det nog bästa att ta det iallafall. Så behöver man nte fundera på den fronten. För ävrigt hade det varit en trevlig kväll med mamma, stefan, Elin, Andreas och hans förädrar med go mat och tårta.

Ska se om jag kan fara ut till Valsäng en stund under morgon dagen annars blir det mäst skolarbeten som ska fixas i ordning.

Öppethus

Då har man hela dagen i skolan, nja iallafall i kungsbacka. På idrotten höll Sofia i klassen lektionen, den var tuff men rolig. boxning med mycket styrka och jag hade satt MVGpå den om jag fick bestämma. haha aja nu är jag inte lärare som som tur är. på sjukvården var det att förberade inför öppethus jag fick snarare läsa på mera om programmen som vi har på skolan. Det blev ej så många frågor om dem utan delade istället ut 8 buntar av kartod över Aranäs.

Det var mycket smart utav mig att ha glömt tröja som  jga skulle ha under dagen så jag gick runt i en svettig tröja som jag hade under idrotten. Jag är glad att jag fick låna ett linne utav Marie som jag hade under öppethus.
Gick även och åt med Marie och Alex på Siam och han äta buffen inna de plockade bort den. Gott var de.

Nu sitter jag här hemma och är sjukt trött och seg efter hela fyra timmar stående på öppethus.

Farväl

För tre timmar sedan körde jag pappa till Landvetter. Han ska upp och köra tågen i Narrvik.
Åkte hemifrån vid tre tiden. Regnet gick över snö ju närmare landvetter vi kom.
Vill ha honom här men samtidigt så behövs han där upp med, och att vi får in lite mer extra pengar.

Vill ha honom hemma men samtidigt är det skönt att vara ensam i huset. Men då kommer det hela att man ska sköta huhållet, jo visst måste man göra det förr eller senare men nu. Har funderat på detta ett tagopch inser att det är en bra lärdom. Just att kunna sköta hushållet in för framtiden.

Nu är jag ensam hemma fram tills onsdag då jag ska hämta honom på landvetter.Som tur är man ledig den dagen så det går bra.
Det hela ska iallafall gå vägen. ska fira lillsyrran till helgen som fyller 16 och i morgon ska jag vara i kungsbacka hela dagen då man har ahnd om öppethus ihop med alla andra treor.

Lördag

Vaknade runt 8 men somnade om igen och gick sedan upp vid 9 tiden i morse.
Frukostan var fram dukat och jag fick även upp Elin innan vi började äta. När frukosten var avklarade åkte vi till simlångsdalen och handlade lite lätt innan vi åkte upp till kyrkogården.
Satte bukketterna på Julia och morfars grav som vi köpte igår innan vi åkte ner till mormor.
Det var skönt att få komma ditt igen. Även om ni kan tycka att en kyrkogård varfö är det trevligt. men för mig som är öppen medialt så behövde jag detta.

Sedan var dem och spelade lite kort med Elin undertiden mormor lagade sin goa mat och en tårta.
Olivia kom sedan med sin son Albin och maken Magnus, vifikade och åt tårta. busade en stund med Albin innan Siv, Therese, Danne, Lilla dottern "Wilma", Pia och Rolf. men ävenStefan kom förbi en stund och det var verkligen trevligt att se alla.

En mycket trevlig dag. är nu verkligen skit trött. ska borsta tänderna och lägga mig. Dt är ju trots allt en färd hem i morgon som jag ska köra med.

Mormor

Nu sitter jag här hos min mormor och ska snart gå och lägga mig med lillsyrran.

Har haft en full dag med att vara i skolan. Jobbade igen en lektion så att jag slipper gå på sjukvården på tisdag. Det gör att jag her då mer tid med min pappa innan jag ska köra honom till landvetter.

Satt och jobbade det under tiden som jag väntade på att Elin skulle sluta skolan och komma ner till Kungsbacka.
Vi köpte två buketter som vi ska sätta på Julia och morfars grav. Ska bli skönt att få komma ditt igen. faktiskt, även om man inte tror det men så ska det bli det.
Efter de var det en färd i spöregn ända ner till Falkenberg då det slutade.

När vi kom fram så mötte mormor oss i dörren och våra två kussar Per-ola och Kristian var på över våningen och vad kul det var att träffa dem igen. Haha, mycket att snacka om må man tro.
Men, nu är det natten. blir nog mer släkting besök och kyrkogården under morgondagen. Så ni får ha det.

Torsdag

Ja, idag var det rätt så mycket som skedde.
Fick en känga av Sabina idag för att Henrik och jag inte alltid har hjälp till med projekt arbetet men har verkligen nu sagt till mig själv att verkligen jobba med det. så jag tog på mig ansvaret att skriva ner det som sas på intervjun som vi hade med skolhälsovården på Aranäs.
Det är hela 21 inuter som jag ska skriva ner på datorn ifrån en inspelning.
Bara att sätta igång typ, hinner tyvär inte detta nu.

I stallet så var det tre älgar inte långt i från stallet men de försvan efter att jag hade hömtat Acke för att rida. Men började med Queen som gick mycket bra med. Hon trilskas mindre och jag komme längre på våran ridturer. Mycket nöjd över detta.
Acke är det snarare dags att hålla på i paddock så att han inte tröttar ut sitt huvud i enbart uteritter. :P men bara att finna en paddock med. men det verkar som om är på G men vi ska bara åka och kolla på den.

Nör jag kom hem var pappa i fullt skå med att stycka en halv gris. Jag fick sätte igång det trådlösa som vi fick här om dan och sitter nu vid soffan på trådlösa och är hur glad som helst över detta.
Dags att packa inför resan ner till mormor i helgen och bädda klart i söngen och duscha direkt efter.

Får se om jag finner något nät hos mormor. det ska bli intressant. annars så hörs vi på måndag igen.

//Klara

Onsdag

Vaknade med den dära förbaskade huvudvärken idag igen. Ej roligt. och vet ej vad den  beror på.
Aja. Dte blev en full av skol arbete. Har iallafall läst om inför förhöret i morgon och sedan gjort klart ena ig uppgiften i samhäll. Den andra är nästan klar.
Blev även en tur till stallet. Red både Acke och Queen utan några problem. Men som sagt längtar tills Mickan är hemma.

Annars har jag slappat och tagit det lugnt.

Tisdag

Började denna dagen med huvudvärk. Tvingade i mig en panodil men det släppte inte förens en timme efter. Har nu vaknat med detta i 5 dagare och fattar inte varför.
På samhälen så fortsatte vi med våra partier som vi skulle starta. Mitt parti som jag har ihop med tre till heter Livspartier och våra fyra stora indelningarn handlar om Barnomsorgen, miljön, jämställdhet och arbetslöshet.
Vi började även med en val plansch.
Innan jag skulle åka hem fick jag reda på att jag ska på en litet infromation på måndag för att vara den stora guiden för omvårdnadsprogrammet på aranäs öppethus nästa onsdag. Ska springa runt och infromera de blivande ettorna.

I stallet hade jag tänk att rida men i och med jag hade känningar av att huvudvärken skulle komma tillbaka så struntade jag i det och gjorde istället iordning maten. 5 påsar hö, två hinkar med Mineraler, betfor och äpple bitar. Sedan var det att ge lunch hö till Acke och Queen. Det är allt tråkigt på gården utan Mickan och Katarina hemma. Vill ha hem dem nu och inte på fredag. Men de behöver ju vara på semester de me.

Hade ju glömt av att pappa skulle till Stenungsund på handledarkurs så att Elin kan övningsköra med honom. Det är inte klokt vad tiden går fort hons ka börja övningsköra och hon fyller 16 i nästa fredag.
Detta gjorde att jag hade dukat fram till pappa med men kom sedan på att han kommer hem sent och jag som hade stekt biffar för minst 15 personer. Aja, tur att det går att frysa ner. :P Dett var då meningen ifrån början.

Nu får jag väll göra lite skolarbeten i väntan på House.


Skolan igen

Det var skönt med lov även om man inte sov så länge som man vill så hade jag det ändå trevligt.
I helgen var det full rulle. i fredags så var jag i stallet och red innan jag åkte till Marie. Där vi gjorde oss iordning och åkte sedan och mötte Alex och köpte presenter till Ewa som vi virade på kvällen.

Den festen var halvdan. Synd att hon inte tolde fårat skämt coh förvärrade det hela. och så råkade jag göra sönder ett glas. Suck Huvudverken försvann aldrig heller under den dagen.
Det var så tråkigt att jag somnade nästan så Marie och jag drog hem till mig för att lägga oss.

På lördagen gick vi upåp vid kvart över sex klädde påoss och åt frukost innan vi åkte till Skene och hjälpte till som funktionärer på folkracet. Vi stod på start plattan och ställde upp bilar och gjorde tummen upp så att de kunde åka iväg. Gjorde tummen upp för Björn två gånger och för Linda två gånger. De båda kom till Final och Björn kom senare till Superfinalen fär han fick punka. Men fic äen se en som tappade halva bak axeln och en som hade en bak däcket rullande efter sig. Annar var det full fulle och tre rullningar blev det med.

Under kvällen åkte vi upp och festade hos Peder. Som sagt. det var så mycket som hände så¨jag kan alölt glömma att skriva allt.

Jag hade kul iallafall.

RSS 2.0